24 Σεπ 2010

Η Florida ενέκρινε την παιδοθεσία στα queer ζευγάρια

Η Florida ενέκρινε την παιδοθεσία στα λεσβιακά ζευγάρια

Η Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ ανέτρεψε την απαγόρευση να παιδοθετούν οι λεσβίες.
Ο κυβερνήτης Charlie Crist ανακοίνωσε πως το 3ο Περιφερειακό Εφετείο εξέδωσε χθες απόφαση πως η απαγόρευση θα σταματήσει αμέσως, αν και η απόφαση μπορεί να εφεσιβληθεί.
Με νόμο του 1977 η Φλόριντα ήταν το μόνο κράτος των ΗΠΑ απαγόρευαι την παιδοθεσία στις λεσβίες, ενώ επέτρεπε οι λεσβίες να ανατρέφουν παιδιά ως ανάδοχες γονείς.

Χθες, το δικαστήριο επικύρωσε απόφαση του 2008 της Dade δικαστίνας που ενέκρινε την παιδοθεσία δύο νεαρών αδελφών από τον Martin Gill και τον σύντρόφο του.
Τα αγόρια είχαν παραμεληθεί από τους βιολογικούς τους γονείς τους και παιδοθετήθηκαν από τον κ. Gill και το σύντροφό του, το 2004.

Γράφοντας εκ μέρους και του τριμελούς εφετείου, ο δικαστής Gerald Cope τόνισε την ανομοιότητα-διαφορά του να επιτρέπεται οι λεσβίες να ανατρέφουν, αλλά να μην παιδοθετούν.
"Είναι δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε ορθολογική βάση στην αξιοποίηση των λεσβιών ως ανάδοχες γονείς ή κηδεμόνες σε προσωρινή ή μόνιμη βάση, ενώ η απαγόρευση καλύπτει τα ίδια αυτά πρόσωπα”, έγραψε.

"Όλα τα άλλα πρόσωπα έχουν επιλεχθεί και θεωρηθεί υπόθεση προς υπόθεση ως θετές γονείς".

Οι Queer στην Φλόριντα έχουν προειδοποιήσει πως όσες αντιτίθενται στην παιδοθεσία από λεσβίες μπορεί να επιδιώξουν να θέσουν ένα νόμο στο Σύνταγμα που θα απαγορεύει την παιδοθεσία στις λεσβίες.
Μιλώντας μετά την απόφαση, ο κ. Gill, δήλωσε: «Αυτή είναι μόνο η είδηση που περιμέναμε τόση αγωνία να φτάσει ως εδώ.
"Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς το να έχουμε την δυνατότηα να δώσουμε στα παιδιά μας τη σταθερότητα και τη μονιμότητα που στερούνται".

Η Leslie Cooper, μια ανώτερη συνηγόρισα που εργάζεται για την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία υποστήριξε τον κ. Gill, δήλωσε: «Ο νόμος της Φλώριδας διαχωρίζει αντισυνταγματικά τις λεσβίες και τα παιδιά που είναι υπό τη μέριμνά τις με άνιση μεταχείριση, στερώντας σε πολλά παιδιά τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια που έρχεται με την παιδοθεσία.

"Ευγνωμονούμε το δικαστήριο που είδε τις σκληρές συνέπειες που έχει αυτός ο νόμος στα παιδιά, ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν ανάδοχες γονείς τα οποία ποτέ δεν μπορούν να γνωρίζουν την ασφάλεια ενός μόνιμου σπιτιού".


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/23/florida-ends-ban-on-gays-and-lesbians-adopting/