14 Σεπ 2010

Ο λεσβοφοβικός βουλευτής Jenis av Rana

Βουλευτής των Νήσων Faeroese αρνήθηκε να δειπνήσει με την πρωθυπουργίνα της Ισλανδίας για “θρησκευτικούς λόγους"

Ο Jenis av Rana, πρόεδρος του Κεντρώου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος των Νήσων Faeroese, είπε στα ΜΜΕ των Νήσων Faeroese ότι το να έρθει με την σύζυγό της η Ισλανδή πρωθυπουργίνα Jóhanna Sigurðardóttir στα Νησιά Faeroese ήταν "μια απροκάλυπτη ανυπακοή-απείθεια στη Βίβλο". Τα νομοθετικά σώματα και από τις δύο χώρες, κατήγγειλαν με δριμύτητα τις παρατηρήσεις του βουλευτή.

Ο Jenis, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ισλανδίας, προσέθεσε επίσης, πως δεν θα δειπνήσει με την πρωθυπουργίνα Jóhanna, επειδή “κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε την αποδοχή του γάμου των λεσβιών, κάτι που είναι ενάντια στην πλατφόρμα του κόμματος".

Ο νομοθέτης Kaj Leo Johannesen, καθώς και ο Högni Hoydal, πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος, δήλωσε ότι ο Jenis θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του που μίλησε με τέτοιο τρόπο, για την πρωθυπουργίνα μιας χώρας που έχει αντιμετωπίσει πάντα τα νησιά Faeroese ισότιμα.

Ο Ισλανδός υπουργός Εξωτερικών Össur Skarphéðinsson συμφώνησε, προσθέτοντας ότι οι παρατηρήσεις του Jenis "δεν θα έχουν καμία επίδραση στην σχέση της Ισλανδίας με τα νησιά Faeroe".


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.9.10 και την μεταφράσαμε από την εφημερίδα Grapevine γραμμένη από τον Paul Nikolov στην http://www.grapevine.is/News/ReadArticle/Faeroese-MP-Refuses-to-Dine-with-Icelands-PM-for-Religious-Reasons

Στη φωτογραφία είναι η κα Jóhanna Sigurðardóttir, όταν εργαζόταν ως αεροσυνοδός