17 Σεπ 2010

Nα μην αποδοθεί «τιμή» στην επίσημη επίσκεψη του Πάπα

O Stephen Fry και o Richard Dawkins λένε πως δεν θα πρέπει να αποδοθεί «τιμή» στην επίσημη επίσκεψη του Πάπα

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από περισσότερες από 50 προσωπικότητες αναφέρει πως δεν θα πρέπει να αποδοθεί "τιμή" στο Πάπα κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αγγλία.

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε στις 15.9.10 στην εφημερίδα Guardian, υποστηρίζει ότι ενώ ο Πάπας είναι ελεύθερος να επισκεφθεί τις-τους οπαδούς του στην Αγγλία, η διδασκαλία του στα σεξουαλικά ζητήματα σημαίνει ότι δεν πρέπει να του παρέχεται επίσημη επίσκεψη.

Χρεώνει στο Πάπα πως έχει αντιταχθεί στη χρήση των προφυλακτικών, αρνείται την άμβλωση στις ευάλωτες γυναίκες, αντιτίθεται στα Queer δικαιώματα και παρέλειψε να εξετάσει υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η επιστολή προσθέτει: "Η Πολιτεία της οποίας ο Πάπας είναι επικεφαλής έχει επίσης αντισταθεί στην υπογραφή πολλών σημαντικών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει σχηματίσει τις δικές της Συνθήκες (“Κονκορδάτα- concordats”), με πολλές χώρες , οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτισών των εν λόγω χωρών.

"Σε κάθε περίπτωση, απορρίπτουμε τη μεταμφιεσμένη Αγία Έδρα, σε Πολιτεία-κράτος και το Πάπα ως επικεφαλής της Πολιτείας-κράτους ως απλώς μια βολική φαντασία που ενισχύει τη διεθνή επιρροή του Βατικανού".

Στις υπογράφουσες περιλαμβάνονται οι συγγραφείς Richard Dawkins και Johann Hari.

Σήμερα 15.9.10, ο πρωθυπουργός David Cameron εμφανίστηκε σε ένα βίντεο καλωσορίζοντας τον στην Αγγλία.

Ο κ. Cameron, θα έχει κατ 'ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα στις 18.9.10, είπε ότι η Αγγλία θα τον «υποδεχτεί πολύ θερμά".

Ωστόσο, υπήρξε ανησυχία ότι τα εισιτήρια για τη λειτουργία του κοινού σε πάρκο, η οποία θα περιλαμβάνει την ευλογία του καρδινάλιου Newman, δεν έχουν τις αναμενόμενες πωλήσεις.

Το κοινό αρχικά πρόκειται να παραμείνει σε ένα μεγαλύτερο χώρο και 10.000 εκ των 60.000 εισητηρίων των 25 λιρών δεν έχουν πωληθεί.

Η Καθολική Εκκλησία αναμένεται να πληρώσει 10 εκατομμύρια λίρες για την επίσκεψη. Η πολιτεία οφείλει να καταβάλει άλλα 10.000.000 λίρες, αν και αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος της ασφάλειας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα μια δημοσκόπηση σε 2.005 ενήλικες από την Θεολογική ομάδα εμπειρογνωμονισών “Θέος-Theos” διαπίστωσε ότι το 77%, δήλωσε πως η φορολογούμενη δεν θα πρέπει πληρώσει, μέρος του κόστους του ταξιδιού.

Εκατοντάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν στο Λονδίνο στις 18.9.10 κατά της διδασκαλίας του Πάπα και για το ότι το κράτος χρηματοδοτεί την επίσκεψη.


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/15/stephen-fry-and-richard-dawkins-say-pope-should-not-be-given-honour-of-state-visit/