23 Σεπ 2010

Η Σλοβενία τέθηκε υπέρ των Queer δικαιωμάτων στην 15η Σύνοδο του ΟΗΕ

Η Σλοβενία κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου

Γενεύη, στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 - Η Σλοβενία συμμετείχε ενεργά σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υψηλού επιπέδου σχετικά με τερματισμό της βίας και τις ποινικές κυρώσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της 15ης τακτικής συνόδου του ΟΗΕ, στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κα Navanethem Pillay, συμμετείχε επίσης στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Διάβασε ένα γραπτό μήνυμα από το Γενικό Γραμματέα, Ban Ki-moon, απευθύνοντας έκκληση για να δωθεί τέλος στην ποινικοποίηση των ανθρώπων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου τις και απηύθυνε έκκληση για τη μεταρρύθμιση της εν λόγω εθνικής νομοθεσίας. Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, απευθύνθηκε επίσης στις συμμετέχουσες.

Η Σλοβενία εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τον αριθμό των χωρών που η διώκουν ποινικά, κακοποιούν και στιγματίζουν γυναίκες, άνδρες λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού και κάλεσε τις χώρες να σταματήσουν άνευ όρων όλες τις ποινικές κυρώσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Εμείς επιβεβαιώσαμε την πεποίθησή μας ότι όλες οι γυναίκες, άνδρες, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε προσωπική τις κατάσταση, έχουν δικαίωμα σε ολόκληρο το φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράσαμε την υποστήριξή μας για τις δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτό το πεδίο.


Την είδηση την βρήκαμε στι 17.9.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.mzz.gov.si/nc/en/tools/cns/news/article/6/27419/6fd4bc9ddf/