31 Οκτ 2010

1 στις 10 έφηβες έχει σχέση με γυναίκα

Μια μελέτη λέει ότι μία στις δέκα έφηβες ενεργές σεξουαλικά έχει συντρόφισσα του ιδίου φύλου

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της New York, βρήκε ότι το 9,3% των σεξουαλικά ενεργών εφήβων δήλωσαν πως έχουν σχέση με τις συντρόφισες του ιδίου φύλου.

Το 2002, μια παρόμοια μελέτη για τις έφηβες στη Vermont και τη Massachusetts διαπίστωσε ότι μόνο 5 έως 6% είχε συντρόφισσες του ιδίου φύλου.

Ωστόσο, η τελευταία μελέτη διαπίστωσε ότι οι έφηβες που μόνο που κοιμούνται με συντρόφισες του ιδίου φύλου, ή κοιμούνται και με τα δύο φύλα, βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν προφύλαξη.

Η μελέτη σε 17.000 νέες στη Νέα Υόρκη διαπίστωσε επίσης πως οι έφηβες που εμφανίζουν αμφισεξουαλική συμπεριφορά ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν εξαναγκαστεί σεξουαλικά. Περίπου το 1/3 αυτών των εφήβων δήλωσαν ότι είχαν εξαναγκαστεί σεξουαλικά, σε σύγκριση με το μόλις 16% των ετερό κοριτσιών και το 6% των ετερό αγοριών.

Ενώ, πάνω από το μσό των αμφισεξουαλικών αγοριών δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, σε σύγκριση με ετερό εφήβους.

Η Elizabeth Saewyc, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο British Columbia, είπε στη Reuters Health ότι οι Lgb έφηβες μπορεί να συμμετάσχουν σε πιο επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, διότι η σεξουαλική εκπαίδευση δεν αναφέρεται σε αυτές.

"Μερικές έφηβες που έχω δει μου λένε πως δεν προφυλάσονται πλήρως στο σεξ επειδή αισθάνονται πως ό,τι έμαθαν δεν ισχύουν όταν πρόκειται για το ίδιο φύλο”, είπε η κα. Saewyc.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Παιδιατρική.


Την είδηση την βρήκαμε στις 29.20.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/29/study-says-one-in-ten-sexually-active-teens-has-same-sex-partners/