26 Οκτ 2010

Διαφορετικές οι προκλήσεις για τις αμφισεξουαλικές

Έρευνα βρίσκει διαφορετικές προκλήσεις για τις αμφισεξουαλικές

Ναι: είναι πραγματικά διαφορετικά για τις αμφισεξουαλικές.

Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα από τις δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων, την περασμένη εβδομάδα, της έρευνας στο χώρο εργασίας - ίσως η μεγαλύτερη του είδους της - σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τις εμπειρίες στην εργασία εκείνων που προσδιορίζονται ως αμφισεξουαλικές, πανσέξουαλ-pansexual, εκείνες που αγαπούν πολλά-φύλα ή έχουν ρευστή επιθυμία.

Δηλαδή: δεν είναι μόνο πως η αμφισεξουαλικότητα είναι ένας αυθεντικός, ξεχωριστός σεξουαλικός προσανατολισμός - σε αντίθεση με μια φάση που τα άτομα περνούν - αλλά το να είσαι αμφισεξουαλική σε οδηγεί να αντιμετωπίσεις μια σειρά προκλήσεων και πιέσεων που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που βιώνουν όσες προσδιορίζονται ως λεσβίες ή ακόμα και ετερό.

Κατ 'αρχάς, η έρευνα αποκάλυψε ότι η αμφισεξουαλικότητα είναι πολύ πιο ευρεία έννοια από αυτήν που οι μη αμφισεξουαλικές γνωρίζουν ή κατανοούν, με σχεδόν μία στις πέντε που προσδιορίζονται ως λεσβίες ή ετερό αναφέροντας επίσης σαφή αμφισεξουαλική συμπεριφορά ή συναισθήματα. Περίπου το 53% των ερωτηθησών προσδιορίστηκε ως γυναίκα, το 35% ως άνδρας και το 10% ως queer.

Οι περισσότερες αμφισεξουαλικές εκ-δηλώνονται δημόσια σε ηλικία μεταξύ 7 και 19, οι οποίες σύμφωνα με τις συντάκτριες είναι παρόμοια με την ηλικία κατά την οποία οι περισσότερες από εκείνες που προσδιορίζονται ως λεσβία εκ-δηλώνονται δημόσια.

2 από τις 5 αμφισεξουαλικές θεωρούν ότι είναι polyamorous-πολυερωτικές, το οποίο δημιουργεί πρόσθετη πίεση. Αυτό ορίζεται ως να έχουν ή θέλουν πολλές στενές σχέσεις με τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων.

Οι εργαζόμενες ήταν πιθανότερο να εκ-δηλθούν ως αμφισεξουαλικές, όταν μια εταιρεία όπου η μη διακριτική μεταχείριση περιλαμβάνει τόσο τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου και της έκφρασης, σε εταιρείες όπου η πολιτική της μη διακριτικής μεταχείρισης καλύπτει μόνο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, οι ερωτηθήσες δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκ-δηλωθούν δημόσια.

Υπάρχουν σαφή, συγκεκριμένα, μοναδικά προβλήματα στο χώρο εργασίας για τις αμφισεξουαλικές που είναι διαφορετικές από εκείνες για τις λεσβίες ή γκέι εργαζόμενες.

Το ήμισυ των ερωτηθεισών θεωρούν ότι οι συναδέλφισές-οι τις είχαν παρανοήσεις σχετικά με αμφισεξουαλικότητα. Σε γενικές γραμμές, οι ερωτώμενες ανέφεραν διάφορα παρόμοια προβλήματα με αυτά που αναφέρθηκαν από τις λεσβίες, γκέι. Ωστόσο, υπόκεινται σε ένα πρόσθετο μειονέκτημα, θεωρείται πως δεν ανήκουν στη «πλευρά» (λεσβία ή ετερό) και, συνεπώς, ανέφεραν ένα βαθμό δυσπιστίας και από τις δύο αυτές ομάδες.

Οι ερωτηθήσες ανέφεραν ότι οι αμφισεξουαλικές που χωρίζουν μια σχέση με το ένα φύλο και στη συνέχεια κάνουν σχέση με το άλλο φύλο δέχονται πολύ περισσότερα κουτσομπολιά από κάποια που είναι λεσβία ή ετερό. Αυτή η επίδραση φιλτράρεται, στη συνέχεια, μέσω άλλων πτυχών της εργασιακής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της αντίληψης ότι οι αμφισεξουαλικές θεωρούνται συχνά ασταθής, αναξιόπιστες και, επομένως, μη-προβιβάσιμες-ανάξιες επαγγελματικής ανέλιξης.

Ένα ακόμη θέμα που διευκρινήστηκε ήταν η ανάγκη της πολυερωτικότητας-polyamorous των αμφισεξουαλικών να παραμείνει κρυφή- να μην αποκαλύπτεται, ακόμη και όταν η αμφισεξουαλικότητά τις γίνεται δεκτή.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι τρανς θεωρούνται περισσότερο αποδεκτές από ότι οι αμφισεξουαλικές.

Τα αποτελέσματα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα με βάση ένα προκαταρκτικό σύνολο δεδομένων των 800 ερωτηθησών (από τις σχεδόν 1.200 που ληφθεί ως σήμερα). Τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε ένα τεύχος του 2011 του περιοδικού της Αμφισεξουαλικότητας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/25/survey-finds-different-challenges-for-bisexuals/