29 Οκτ 2010

Clint McCance, ο λεσβοφοβικός σχολικός σύμβουλος την Ην. Πολιτειών

Lgbtiq ομάδες ζητούν από επίσημο σχολικό σύμβουλο των Ην. Πολιτειών να παραιτηθεί μετά την αντι-λεσβιακή ανάρτησh στην σελίδα του στο Facebook.

Ο Clint McCance, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της σχολικής περιφέρειας του Αρκάνσας, έγραψε στη σελίδα του ότι οι «queers» θα πρέπει να αυτοκτονήσουν.

Έκανε τα σχόλια του στις 27.10.10, σχετικά με την ενθάρρυνση να φορέσουν όλες μωβ κορδέλα για να σηματοδοτήσουν το κύμα αυτοκτονιών μεταξύ των Lgbtiq εφήβων.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Advocate”, το οποίο “έπιασε” την σελίδα του, ο McCance έγραψε ότι οι έφηβες έχουν «αμαρτήσει», ότι θα αποκηρύξει τα παιδιά του εάν γίνουν queer και ότι ήταν ευτυχής που το hiv aids σκοτώνει τις Lgbtiq.

Έγραψε: "Σοβαρά θέλουν να φορέσω μωβ κορδέλα επειδή πέντε queer αυτοκτόνησαν.

"Η μόνη περίπτωση να την φορέσω είναι, αν όλες αυτοκτονήσουν. Αδυνατώ να πιστέψω πως οι άνθρωποι αυτής τη γης έχουν γίνει τόσο ηλίθιες. Τιμούμε το γεγονός ότι αμάρτησαν και αυτοκτόνησαν εξαιτίας αυτής. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ".

Απαντώντας σε σχόλιο το οποίο επέκρινε τα σχόλια του, πρόσθεσε: "Όχι επειδή, είσαι queer δεν σου δίνει το δικαίωμα να καταστρέψεις την υπόλοιπη ζωή μας. Εάν παίρνεις τόσο εύκολα ως προσβολή τον χαρακτηρισμό του queer τότε μην πείς σε καμία ΄ότι είσαι queer. Κρατήστε αυτή τη μαλακία για σένα. Δεν με ενδιαφέρει πώς οι άνθρωποι αποφασίζουν να ζήσουν τη ζωή τις. Δεν με ενοχλεί αν την κρατήσουν για την εαυτή τις.

"Με τσαντίζει όμως ότι κάνουμε μια ειδική μωβ μέρα για τις queer. Μ 'αρέσει που οι queer μπορούν να αναπαράγουν. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι μεταδίδουν η μια στην άλλη aids και πεθαίνουν. Αν δεν είσαι εναντίον αυτού, ίσως και να είσαι με αυτό".

Σε άλλα σχόλια, έγραψε: "Θα αποκήρυττα τα παιδιά μου αν ήταν queer. Δεν θα είναι ευπρόσδεκτα στο σπίτι μου ή κοντά μου. Θα τρέξω εντελώς μακριά τις. Φυσικά, τα παιδιά μου θα ξέρουν καλύτερα. Τα παιδιά μου θα έχουν σταθερές χριστιανικές πεποιθήσεις. Βλέπεις μολύνται όλα".

Ο Τοm Kimbrell, επίτροπος της εκπαίδευσης του Αρκάνσας, είπε σε μια δήλωση στις 27.10.10 ότι είχε "σοβαρές ανησυχίες" σχετικά με αυτήν την κατάσταση.

Είπε: "Καταδικάζω έντονα τις δηλώσεις που εμφανίστηκαν στη Facebook σελίδα του Clint McCance ... Οι δηλώσεις που αποδίδονται στον McCance συνιστούν σημαντική απόκλιση από τις δηλώσεις που αναμένουμε από τις ηγέτιδες των σχολείων μας.
"Η διαίρεση- διαχωρισμός και η διάσπαση των σχολίων αυτών μου δημιουργούν σοβαρή αμφισβήτηση για τις ικανότητες του McCance να παραμείνει ως ενεργό μέλος της Σχολικής Εφορείας Midland".

Ο McCance είναι ένας εκλεγμένος αξιωματούχος, ανέφερε η δήλωση, καθώς και το ότι το τοπικό τμήμα της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί του άμεσα. Αλλά η υπηρεσία υποσχέθηκε να ασχοληθεί γρήγορα με κάθε λεσβοφοβικό εκφοβισμό.

Ομάδες στο Facebook και Lgbtiq ακτιβίστριες ζητούν την παραίτηση του κ. McCance.
Η Joe Solmonese από την Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε: "Ο McCance δεν πρέπει να επιτρέπεται να είναι κοντά σε παιδιά, μην τον αφήνετε να διαχειρίζεται μόνος εκπαίδευσή τους. Ζητάμε την άμεση παραίτησή του από το σχολικό συμβούλιο".


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/28/us-school-official-tells-gay-teens-to-kill-themselves/