29 Οκτ 2010

David Bahati, ο λεσβοφοβικός βουλευτής της Ουγκάντα

Βουλευτής της Ουγκάντα λέει πως το αντι-λεσβιακό νομοσχέδιο “θα είναι νόμος σύντομα”.

Ο David Bahati, βουλευτής της Ουγκάντα που κατέθεσε ένα νομοσχέδιο ζητώντας οι λεσβίες να φυλακίζονται ή να εκτελούνται, είπε πως είναι πεπεισμένος πως το νομοσχέδιο του σύντομα θα γίνει νόμος.

Μιλώντας στο CNN, είπε: "Έχουμε έντονη σιγουριά, διότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα που χρειάζεται αυτή η χώρα για την προστασία της παραδοσιακής οικογένειας εδώ στην Αφρική, αλλά και προστατεύει το μέλλον των παιδιών μας».

Το νομοσχέδιο, συγκλόνισε Lgbtiq ομάδες, ακτιβίστριες ακόμα και τη κυβέρνηση της Σουηδίας που απείλησε να αποσύρει την οικονομική ενίσχυση από την Ουγκάντα, πιστεύεται ότι έχει αναβληθεί μετά την πρόταση του τον περασμένο Οκτώβριο.

Το νομοσχέδιο ζητά την ποινή του θανάτου για πρόσωπα που καταδικάζονται για λεσβιακή σεξουαλική επαφή με ανηλίκη ενώ για τις οροθετικές hiv-aids μεγάλες ποινές φυλάκισης.

Φίλες, μέλη της οικογένειας και οι συντρόφισές των λεσβιών θα αντιμετωπίσουν επίσης τιμωρία αν αρνηθούν να αναφέρουν περιπτώσεις λεσβιασμού.

Ο David Bahati είπε ότι εξακολουθεί να εργάζεται για να γίνει νόμος.

Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα της ζωής μου πιέζω ώστε να περάσει το νομοσχέδιο".

Η Ουγκάντα τέθηκε υπό έλεγχο και πάλι αυτό το μήνα για τη στάση της έναντι του λεσβιασμού αφ' ότου η εφημερίδα “Rolling Stone” δημοσίευσε ένα κατάλογο με Lgbtiq.

H Rolling Stone, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το αμερικανικό περιοδικό, δημοσίευσε τα ονόματα, τις φωτογραφίες και τις διευθύνσεις τις, με ένα πλαίσιο που έγραφε "κρεμάστε τις".

Οι Lgbtiq λένε ότι τουλάχιστον τέσσερις από αυτές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο έχουν δεχτεί επιθέσεις, ενώ άλλες έχουν αναγκαστεί να κρυφτούν.

Σύμφωνα με αναφορές, μια λεσβία σχεδόν σκοτώθηκε όταν η γειτονιά λιθοβόλησε το σπίτι της.

Ο Giles Muhame, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, υπερασπίστηκε την στάση του, λέγοντας ότι ήταν καθήκον του ως δημοσιογράφος να «εκθέτω το κακό στην κοινωνία μας».


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.10.10 και την μεταφράσαμε γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/28/ugandan-mp-says-anti-gay-bill-will-be-law-soon/