16 Νοε 2010

0% στην παιδική κακοποίηση έλαβαν οι λεσβίες γονείς

Μηδέν τοις εκατό στην παιδική κακοποίηση έλαβαν τα Λεσβιακά Νοικοκυριά, διαπιστώνει η Νέα Έκθεση Νοικυριών

Los Angeles, CA – Το Ινστιτούτο Williams, ένα ερευνητικό κέντρο για το σεξουαλικό προσανατολισμό στο νόμο και τη δημόσια τάξη στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου UCLA, ανακοίνωσε νέα ευρήματα από την Εθνική Διαμήκη Μελέτη της Λεσβιακής Οικογένειας (NLLFS) των Ην. Πολιτειών, η μακροβιότερη μελέτη που έχει διεξαχθεί ποτέ στις λεσβιακές οικογένειες στις Ην. Πολιτείες (τώρα βρίσκεται στην 24η χρονιά). Σε ένα άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην επιθεώρηση "Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς", οι 17-χρονες κόρες και γιοι των λεσβιών γονιών ρωτήθηκαν σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση, το σεξουαλικό προσανατολισμό, και τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Η αναφορά διαπίστωσε ότι καμιά από τις 78 εκθέσεις της NLLFS σε έφηβες δεν αναφέρει να έχουν ποτέ υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση από την λεσβία γονέα ή άλλη κηδεμόνα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με 26% των εφήβων των Ην. Πολιτειών που αναφέρουν σωματική κακοποίηση από γονέα ή κηδεμόνα και το 3,8% που αναφέρουν σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις συγγράφισες, "η απουσία κακοποίησης των παιδιών σε οικογένειες λεσβιών είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, διότι η θυματοποίηση των παιδιών, είναι διάχυτη και οι συνέπειές της είναι καταστροφικές. Στο βαθμό που τα ευρήματά μας αναπαραχθούν από άλλες ερευνήτριες, οι εν λόγω εκθέσεις από έφηβες με λεσβίες γονείς έχουν συνέπειες για τις επαγγελματίες της υγείας, τις υπεύθυνες χάραξης πολιτικής, κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τις ειδικευμένες σε θέματα προστασίας του παιδιού που αναζητούν μοντέλα οικογένειας όπου η βία δεν συμβαίνει".
Στο σεξουαλικό προσανατολισμό, το 2,8% των εφήβων προσδιορίζονται ως αποκλειστικά λεσβίες στις έρευνες της NLLFS.

Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από την Nanette Gartrell, MD, Henny Bos, Ph.D. (Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ), και την Naomi Goldberg, MPP (Williams Institute). Κύρια ερευνήτρια Nanette Gartrell, MD, είναι μια διακεκριμένη μελετήτρια του Ινστιτούντου Williams 2010, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής ψυχιατρικής στο UCSF και συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.11.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.huffingtonpost.com/2010/11/10/lesbians-child-abuse--percent_n_781624.html