24 Νοε 2010

Η Apple εγκρίνει αντι-λεσβιακή εφαρμογή στο iPhone

Η Apple εγκρίνει αντι-λεσβιακή εφαρμογή στο iPhone

Η Apple έχει εγκρίνει μια εφαρμογή στα iPhone που καλεί τις χρήστριες να υπογράψουν μια δήλωση εναντίον των λεσβιακών δικαιωμάτων και γάμων.

Η εφαρμογή βασίζεται στη Διακήρυξη Μανχάταν, ένα μανιφέστο που κυκλοφόρησε το 2009 από χριστιανές και καθολικές ηγέτιδες που θέτουν φραγμούς στη «διάβρωση» του γάμου.

Η Apple έχει δώσει στην εφαρμογή μία +4 βαθμολόγηση, που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει την βαθμολόγηση "απαράδεκτο περιεχόμενο".

Η εφαρμογή ρωτά αν οι χρήστριες συμφωνούν με τέσσερις δηλώσεις σχετικά με την άμβλωση και το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών, και εκείνες που απαντούν ότι είναι υπέρ της επιλογής και υπέρ του γάμου των λεσβιών, λέγεται πως είναι ανακριβείς.

Έχει επίσης συνδέσμους για να διαβάσετε και να υπογράψετε μέχρι την πλήρη δήλωση, η οποία λέει ότι οι λεσβιακές σχέσεις είναι «ανήθικες» και ότι οι Lgbtiq γάμοι είναι ισοδύναμοι με την επιβολή κυρώσεων αιμομιξίας.

Η δήλωση αναφέρει ότι οι υπογράφουσες ενεργούν από “αγάπη και”
περισσότερο “ανησυχούν για το καλό σχόλιο” παρά για την προκατάληψη.


Μια Lgbtiq ομάδα των Ην. Πολιτειών ζητά να υπογράψουμε μια διαμαρτυρία-αναφορά ώστε να ζητήσει από την Apple να αφαιρέσει την εφαρμογή. Όσες θέλετε να διαμαρτυρηθείτε πατήστε εδώ.

Η Change.org είπε: «Η Apple, έχει δώσει στην εφαρμογή τη διαβάθμιση βαθμολογίας το + 4. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα συστήματα της πιστοληπτικής διαβάθμισης, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν περιέχει την δυνατότητα χαρακτηρισμού «απαράδεκτο υλικό». Που σημαίνει τι;

"Επειδή φαίνεται πως αν θέλει κάποια να αποκαλέσει τις λεσβιακές σχέσεις "ανήθικες σεξουαλικές σχέσεις”, ή αν θέλει κάποια να κατηγορήσει την Lgbtiq κοινότητα πως «διαβρώνει το γάμο», ή να πει ότι οι Lgbtiq δεν αξίζουν τα θεμελιώδη δικαιώμτα των πολιτισών, ότι θα πρέπει τουλάχιστον να εμπέσουν στην κατηγορία του «ανάρμοστου»".

Η Apple δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σχολιασμού και ένα e-mail που μας επιστράφηκε έγραφε πως τα γραφεία της εταιρείας είναι κλειστά κατά την διάρκεια των ημερών των Ευχαριστιών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/23/apple-approves-anti-gay-iphone-app/