21 Νοε 2010

Η Athens Pride στο τουριστικό πρόγραμμα ATHENS every week

Σχέδιο «Ελάτε στην Αθήνα»
Το παρουσίασε χθες στις ξενοδοχεικές επιχειρήσεις ο Παύλος Γερουλάνος

Πρόγραµµα ειδικής προβολής της τουριστικής - πολιτιστικής Αθήνας στο εξωτερικό, µε στόχο «τα βλέµµατα των πολιτισών του κόσµου να στραφούν προς την ελληνική πρωτεύουσα», σχεδιάζει να θέσει σε άµεση εφαρµογή το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού.

Το πρόγραµµα µε τίτλο «ATHENS every week» παρουσίασε χθες ο αρµόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ-Α). Ηδη οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αθήνας εκτιµά πως το συγκεκριµένο πρόγραµµα αποτελεί µια συγκροτηµένη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προβολής της Αθήνας που θα συµβάλει στην αποκατάσταση της φήµης της ενώ θα αποτελέσει µια καλή αφετηρία για ουσιαστική συνεργασία µεταξύ δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

[...]
Το «ATHENS every week» θα ταξινοµεί καθετί που συµβαίνει στην πόλη, ώστε δράσεις και εκδηλώσεις µε συναφή θεµατολογία να συµπίπτουν χρονικά και να πολλαπλασιάζουν την ελκυστικότητά τις,θα δηµιουργεί µια ενιαία πλατφόρµα προβολής για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγµατοποιούνται στη πόλη, ενώ θα δίνει την ευκαιρία σε φορείς να οργανώσουν παράλληλες δράσεις.

Ως παραδείγµατα γεγονότων που µπορούν να ενταχθούν στο «ATHENS every week», ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: Το αυγουστιάτικο φεγγάρι κάτω από την Ακρόπολη, το Φεστιβάλ Αθηνών που «ακούγεται» σε κάθε πόλη της Ευρώπης, το Art Athina, το ελληνικό Πάσχα κατά το οποίο η πόλη γεµίζει από τα κεριά των επιταφίων, το Καρναβάλι και η Πρωτοχρονιά, το Ράλι Αιγαίου, δύο Fashion Weeks, τις εκθέσεις βιβλίου και ανθοκοµίας, την Biennale της Αθήνας, τις Νύχτες Πρεµιέρας, την Athens Pride και το Jazz Festival.

Απευθυνόµενος στις επιχειρηµατίε ς του κλάδου,ο κ. Γερουλάνος υπογράµµισε ότι µέσα από το ΕΣΠΑ του Πολιτισµού αναβαθµίζονται τα µνηµεία µε γνώµονα όχι µόνο την πολιτιστική τους αξία αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στις επισκέπτριες τους.

[...]

Στόχος της ΕΞΑ-Α είναι, µεταξύ άλλων, να υποστηριχθεί η ξενοδοχία στις εκτός κέντρου περιοχές. Ηδη, για την ουσιαστική επίτευξη της διεύρυνσης, η ΕΞΑ-Α συνεργάζεται στενά µε την Ενωση των Ξενοδόχων της Αίγινας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.11.10 στην εφημερίδα τα Νέα από τον
Κώστα Ντελέζο στην http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4604622