2 Νοε 2010

Η πολιτική "Μην ρωτάς, μην λες" παραμένει

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πολιτική “Μην ρωτάς, Μην λες- DADT” θα παραμείνει σε ισχύ επ 'αόριστον

Η απόφαση του 9ου Εφετείου-Circuit Court of Appeals των Ην. Πλοιτειών σημαίνει ότι η απαγόρευση για τις ένστολες ανοικτά λεσβίες αναμένεται να διατηρηθεί καθ 'όλη τη νομική διαμάχη, για το κατά πόσον είναι συνταγματική.

Τον περασμένο μήνα το δικαστήριο χορήγησε προσωρινή παραμονή της πολιτικής DADT, αφ' ότου η κυβέρνηση Ομπάμα άσκησε έφεση στην προηγούμενη απόφαση της δικαστίνας Virginia ... πως η απαγόρευση θα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Για μόλις οκτώ ημέρες, η απαγόρευση καταργήθηκε. Αρκετές παλαίμαχοι απολύθηκαν επειδή ήταν λεσβίες και προσπάθησαν να επανα-στρατολογηθούν, αν και όλες είχαν προειδοποιηθεί ότι το νομικό καθεστώς της απαγόρευσης της DADT ήταν αβέβαιο.

Το Πεντάγωνο πρόκειται να συντάξει έκθεση για το πώς η πολιτική μπορεί να καταργηθεί μετά την 1η Δεκεμβρίου 2010.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές είπαν ότι μια έρευνα για τις αντιλήψεις των ενστόλων και των οικογενειών τις διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες ήταν εντάξει με την ιδέα να υπηρετούν δίπλα από λεσβίες συναδέλφισες.

Μια μειοψηφία ενστόλων θα έχει έντονες αντιδράσεις αν επιτραπεί οι ανοικτά λεσβίες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και είπε ότι θα παραιτηθεί, αν συμβεί αυτό.


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/02/federal-appeals-court-rules-dadt-will-remain-in-place-indefinitely/