26 Νοε 2010

Κατάλογος ομάδων μίσους

Αντι-Queer οργανώσεις των Ην. Πολιτειών απάντησαν-ανταπέδωσαν μετά την συμπερίληψή τις στον κατάλογο των «ομάδων μίσους».

Το Οικογενειακό Συμβούλιο Έρευνας (FRC) και Εθνικός Οργανισμός Γάμου (NOM), καταχωρήθηκαν-αποκαλέστηκαν από το σώμα πολιτικών δικαιωμάτων ως δύο από τις 18 ομάδες, οι οποίες «δαιμονοποιούν» τις Lgbtiq και να διαδίδουν “γνωστά ψεύδη".
Ο κατάλογος συντάχθηκε από το Νομικό Κέντρο Ένδειας του Νότου (SPLC).

Ο πρόεδρος του FRC Tony Perkins κατηγόρησε το κέντρο για συκοφαντία και ισχυρίστηκε πως η ομάδα του εργάστηκε πάντα με "ευγένεια και συμπόνια”.

Αποκαλώντας τον κατάλογο μια «σκόπιμη χρονικά εκστρατεία σπίλωσης", πρόσθεσε: "Το FRC θα συνεχίσει με κεντρικό θέμα το γάμο και την οικογένεια ως το θεμέλιο της κοινωνίας μας και δεν θα συγκατατεθεί σε όσες σκοπεύουν να σιωπήσουν τις ιουδαιο-χριστιανικές απόψεις που υποστηρίχθηκαν από τα εκατομμύρια των κατοίκων των Ην. Πολιτειών.

«Καλούμε το SPLC να ζητήσει συγγνώμη γι 'αυτή τη συκοφαντική επίθεση και την απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του FRC".

Σύμφωνα με το SPLC, οι Tim Dailey και Peter Sprigg του FRC αμφότεροι υποστήριξαν ότι ο λεσβιασμός, ομοερωτισμός είναι συνδεδεμένος με την παιδοφιλία και ο κ. Sprigg είπε το 2008 ότι πρέπει να υπάρχουν "ποινικές κυρώσεις για την λεσβιακή συμπεριφορά".

Μια άλλη ομάδα στον κατάλογο, ο Εθνικός Οργανισμός του Γάμου, δήλωσε ότι η SPLC προσπάθησε να εξισώσει όσες αντιτίθενται στο γάμο των λεσβιακών ζευγαριών με τις ρατσίστριες.

Ο πρόεδρος Brian Brown δήλωσε στην Washington Post: "Αποσκοπούμε στην προστασία του γάμου. Αυτό δεν είναι να είμαστε εναντίον καμιάς.

"Η όλη ιδέα ότι με κάποιον τρόπο όσες υπερασπίζονται τον παραδοσιακό γάμο, όπως και το Family Research Council, είναι απεχθές είναι λάθος. [Το SPLC], προσπαθεί να περιθωριοποιήσει και να εκφοβίσει όσες υπερασπίζονται το γάμο, αλλά και προσπαθεί να τις εξομοιώσει με κάποιο τρόπο με την KKK".

Πέρυσι, η NOM χλευάστηκε με κριτικές για την παραγωγή ένος βίντεο το οποίο υποστήριζε πως ο γάμος των λεσβιακών ζευγαριών θα έβλαπτε τα δικαιώματα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Η ομάδα κατηγορήθηκε για πλασάρει "εξωφρενικά ψεύδη-προσβλητικές αναλήθειες” από Queer Ομάδες και προσπάθησαν η αρχική ταινία να απομακρυνθεί από το YouTube αφότου έγιναν παρωδίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/25/anti-gay-groups-upset-at-being-called-hateful/