28 Νοε 2010

Τροποποίηση της ψήφου των Ην. Εθνών

Ο Σύλλογος των Βρετανίδων μουσουλμάνων ζητεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αντιστρέψει την ψήφο της για τον αποκλεισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού από το Ψήφισμα για τις Εξωδικαστικές, τις Συνοπτικές ή τις Αυθαίρετες Εκτελέσεις


Στις 16 Νοεμβρίου 2010, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών της Τρίτης Επιτροπής ψήφισε υπέρ της τροποποίησης της προηγούμενης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που είχε θέσει εκτός νόμου τις εξωδικαστικές, τις συνοπτικές ή τις αυθαίρετες εκτελέσεις.

Το ψήφισμα αυτό αναθεωρείται κάθε δύο χρόνια, και το 2008 είχε τροποποιηθεί ώστε να αναφέρει ειδικά τις δολοφονίες που συμβαίνουν, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων. Στη 16η ψηφοφορία τον Νοέμβριο 2010 αφαιρέθηκε η ειδική μνεία.

Η ΄Ενωση των Βρετανίδων μουσουλμάνων βλέπει αυτή την απόφαση με την ιδιαίτερη ανησυχία. Είναι καθήκον της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξει το κράτος δικαίου, γι 'αυτό θα πρέπει να σθεναρά αντιτίθενται σε οποιεσδήποτε εξωδικαστικές, συνοπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις από οποιοδήποτε κόμμα-πλευρά και για οποιαδήποτε αιτία.

Θα πρέπει επίσης να ενεργήσει για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ευάλωτων κοινοτήτων.

Η κατάργηση αυτής της ρήτρας αυτή τη στιγμή θα στείλει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα προς τα καθεστώτα που επιδίδονται σε αυτές τις βάρβαρες πρακτικές, καθώς υπονοεί ότι Ηνωμένα Έθνη δεν ανησυχούν για την κακοποίηση των ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού ή θεωρεί ότι είναι μικρότερης σημασίας θέμα.
Αναφερόμενος στους Ναζί, ο Paster Martin Niemöller έγραψε κάποτε, "Πρώτα ήρθαν ...". Δεν μάθαμε τίποτα από τις τραγωδίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου; Ο Niemöller ξεκίνησε λέγοντας: "Πρώτα ήρθαν για τις κομμουνίστριες, και δεν διαμαρτυρήθηκα, επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής" Στη συνέχεια, για τις σοσιαλίστριες, τις συνδικαλίστριες, τις Εβραίες και άλλες ομάδες ώσπου
τελικά, γράφει, "Στη συνέχεια ήρθαν για μένα, και δεν υπήρχε καμιά να μιλήσει για μένα".

Η ψηφοφορία στην επιτροπή πρόκειται να επικυρωθεί το Δεκέμβριο. Η ένωση των Βρετανίδων μουσουλμάνων καλεί τις χώρες μέλη της Γενικής Συνέλευσης να μην εγκρίνουν την απόφαση της Τρίτης Επιτροπής, και να επαναφέρουν τη διαγραμμένη ρήτρα ".


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.11.10 και την μεταφράσαμε από την http://aobm.org.uk/main/?p=188