5 Νοε 2010

Η Janet Jenkins κέρδισε την επιμέλεια της κόρης της

Στο Vermont το Ανώτατο Δικαστήριο, Ην. Πολιτείες, χορήγησε την πλήρη επιμέλεια της κόρης της σε μια λεσβία της οποίας η πρώην συντρόφισα έχει εξαφανιστεί με την κόρη τις.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σχετικά, η Janet Jenkins μαχόταν με την πρώην συντρόφισά της, Lisa Miller για να εξασφαλίσει την επιμέλεια της 8χρονης κόρη τις - Isabella Miller-Jenkins - αφού χώρισαν.

Αρχικά, στη
Lisa Miller είχε χορηγηθεί η πλήρης επιμέλεια με τα δικαιώματα επίσκεψης στην Janet Jenkins, αλλά - μετά τη μη τήρηση εκ μέρους της Miller – χορηγήθηκε ομόφωνα η επιμέλεια στην Jenkins, αυτή την εβδομάδα.

Η Miller, η οποία σύναψε πολιτικό γάμο με την Jenkins το 2001, πριν πάψει να είναι λεσβία και να γίνει χριστιανή ευαγγελίστρια το 2003, σήμερα αναζητείται από την αστυνομία για ασέβεια προς το δικαστήριο και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στερητική ποινή της ελευθερίας

Το δικαστήριο της Vermont αποφάνθηκε την 1.11.10, πως "έχει καθοριστεί ότι τα λεσβιακά ζευγάρια έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευθύνες όπως τα ετερό ζευγάρια-έτσι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων είναι άσχετος με τον προσδιορισμό της επιμέλειας. «Επιβεβαιώνουμε τις αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου πως η Miller δεν είχε καμία δικαιολογία για την άρνηση επίσκεψης στην Janet
Jenkins".


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.11.10 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7324