29 Νοε 2010

Οι λεσβίες Melissa Keevers και Rosemary Nolan περιμένουν πεντάδυμα

Λεσβιακό ζευγάρι από την Αυστραλία περιμένει πεντάδυμα

Ένα ζευγάρι λεσβιών στην Αυστραλία αποκάλυψε ότι αναμένει πεντάδυμα – μια πιθανότητα που συμβαίνει μία φορά στα 60 εκατομμύρια.

Η 27χρονη, Melissa Keevers, και 21χρονη, Rosemary Nolan, έχουν ήδη κόρη ενός έτους, την Lilly, μέσω της δωρεάς σπέρματος τεχνικής γονιμοποίησης.

Η κ. Keevers, που γέννησε την Lilly, είναι έγκυος σε πεντάδυμα, τα οποία λέγεται ότι είναι πάνω από το μέσο όρο μεγέθους για ένα πολλαπλό τοκετό και διαθέτουν ισχυρούς καρδιακούς παλμούς.

Ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι για τα πεντάδυμα έμβρυα, η κ. Keevers δεν έκανε θεραπεία για να αυξήσει τη γονιμότητας της, καθιστώντας τις πιθανότητες να συλλάβει πέντε μωρά μια στις 60 εκατομμύρια πιθανότητες.

Το ζευγάρι επέλεξε έναν ανώνυμο δωρητή σπέρματος με τον ίδιο τρόπο που έκανε με τη γέννηση της Lilly.

Μιλώντας στο περιοδικό Ημέρα της Γυναίκας - Women’s Day, η κα Keevers είπε: "Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω τι συνέβαινε. Αλλά τώρα έχω συμβιβαστεί με αυτό, είμαι ενθουσιασμένη".

Είπε ότι έμαθε πως περίμενε πέντε μωρά αφ' ότου πήγε στη γιατρίνα για να διαμαρτυρηθεί για συχνή αδιαθεσία το πρωί.

"Κατά τη διάρκεια της σάρωσης με το υπερηχογράφημα η γιατρίνα μας ρώτησε αν μας άρεσε η είδηση, αλλά όπως η ίδια έδειχνε λίγο χλωμή, ανησυχήσαμε μήπως κάτι δεν πάει καλά”, είπε.

"Μας είπε τότε ότι είχε βρει πέντε εμβρυακούς σάκκους, αν όλα πήγαν καλά, θα είχαμε πέντε μωρά. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε αυτά που είπαμε στη συνέχεια”.

Η κ. Nolan, η οποία είναι από την Ιρλανδία, δήλωσε στο περιοδικό ότι η οικογένειά της είχε αποδεχθεί τη σεξουαλικότητά της και ο πατέρας της είχε αποφασίσει πως ο ίδιος δεν θα αποκτούσε κανένα εγγόνι.

"Γι 'αυτόν αποδείχθηκε λανθασμένη αυτή σκέψη", δήλωσε στο περιοδικό, προσθέτοντας: "Δύο κυρίες και έξι μωρά!"

Το ζευγάρι έχει τώρα αρκετούς μήνες για να προετοιμαστεί για τις πρακτικές του να έχουν πέντε νεογέννητα μωρά και ένα μικρό παιδί και αναμένεται να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο καρότσι έξι θέσεων.

"Οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν πρέπει να μας συγχαρούν ή να συμπάσχουν", είπε η κ. Nolan. “Αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα θαύμα, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένες".


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/05/australian-lesbian-couple-expecting-quintuplets/