20 Νοε 2010

Η Portia DeGeneres θέλει να δώσει συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφισες

Η Portia θέλει να δώσει συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφισες

Portia DeGeneres "κατηγορήθκε" για διακριτική μεταχείριση μετά την άρνησή της να συμμετάσχει σε συνέντευξη με δημοσιογράφους.

Η ηθοποιός προωθεί σήμερα τα απομνημονεύματα της “Αβάσταχτη Ελαφρότητα”, αλλά συμφώνησε να δώσει συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφισες.

Απέρριψε μια συνέντευξη με τον David Koch, παρουσιαστή της Αυστραλιάνής πρωϊνής εκμπομπής “Ανατολή” και ζήτησε να μιλήσει στην συνπαρουσιάστρια της εκπομπής, Melissa Doyle μέσω δορυφορικής σύνδεσης.
Ο Koch είπε στη Sydney Morning Herald: "Εάν ένας άνδρας πει, ότι δεν θέλω να δώσω συνέντευξη σε μια γυναίκα, θα υπάρξει τεράστια κατακραυγή για διακρίσεις.

"Προφανώς έχει θέμα και την λυπάμαι ... Θαυμάζω τα όσα η ίδια και η Ellen έχουν κάνει ώστε να υπάρξει ανοχή για την κοινότητα και κοινωνική ενσωμάτωση.
"Αλλά είναι μια πραγματική αντίφαση για αυτό που αντιπροσωπεύει, η οποία πραγματικά με εκπλήσσει. Ίσως να νοιώθει άβολα με τους άνδρες, αλλά παίζει απέναντι...".

Η Portia DeGeneres, η οποία άλλαξε πρόσφατα το επώνυμό της από De Rossi, επίσης αρνήθηκε να μιλήσει στους παρουσιαστές Hamish Blake και Andy Lee της Fox FM, και διοργανώθηκε να μιλήσει σε μια δημοσιογράφισα αντ 'αυτών.
Μια εκπροσώπισα του Channel Seven δήλωσε πως οι παραγωγή της Sunrise είπε πως η στάση της ήταν "όχι μόνο για την Αυστραλία, αλλά για όλο τον κόσμο".


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/18/portia-wont-be-interviewed-by-male-journalists/

Οι άνδρες απλώς δίνουν δουλειά, συνεντεύξεις, θέσεις κλπ σε άλλους άνδρες και μόνο χωρίς να χρειάζεται να απολογηθούν για αυτό. Δεν υπάρχει κάτι "κακό" στο να θέλει να προβληθούν κι άλλες γυναίκες μέσα από τις συνεντύξεις της, θετική διάκριση. Για να μην μιλήσουμε για τις σεξιστικές δηλώσεις, ερωτήσεις που συνήθως εκφέρουν οι δημοσιογράφοι.