23 Νοε 2010

Queer αγορά στην Κολωνία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters) - Δύο επιχειρηματίες στη Κολωνία στα βορειοδυτικά της Γερμανίας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την Queer αγορά μέσω της πώλησης φέρετρων που κοσμούνται με εικόνες γυναικείων, ανδρικών γυμνών.

Το βραβευμένο κομμάτι στη βιτρίνα του γραφείου, είναι ένα φέρετρο διακοσμημένο με εικόνες ως επί το πλείστον γυμνών, με μυώδεις νεαρές γυναίκες και άνδρες σε αθλητικές στάσεις εμπνευσμένα από την ιταλική ζωγραφική της Αναγέννησης.

"Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπορείτε να έχετε ένα φέρετρο που σας επιτρέπει να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι σας με έναν τρόπο που να αντικατοπτρίζει τον τρόπο που ζήσατε τη ζωή σας", δήλωσε ο επιχειρηματίας Thomas Brandl στη Reuters την Πέμπτη.

Το αντισυμβατικό φέρετρο, το οποίο κοστίζει 1650 € ($ 2300), προκάλεσε ενθουσιασμό μεταξύ των πελατισών-ων, δήλωσε ο Brandl: "Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά γιατί είναι τόσο μοναδικό το φέρετρο, οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές μέχρι τώρα..".

Ο Brandl, 32χρονος, καθώς και ο σύντροφος και συνεταίρος του ο 34χρονος, Michael Koenigsfeld, είπαν ότι επεκτάθηκαν στην Queer αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσουν την αύξηση του αριθμού των ειδικών αιτημάτων που έλαβαν.

"Ακόμα κι αν ο Δήμαρχος του Βερολίνου, ο Αντιπρόεδρος και πολλές άλλες παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι Queer σήμερα, μειονοτικές ομάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκαταλήψεις και γραφειοκρατικά εμπόδια», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωση.

Είπαν ότι προσφέρουν σε ένα άτομο διαφορετικές υπηρεσίες "μια θερμή και φανταστική αναχώρηση για τα Queer ζευγάρια".
Το ζευγάρι πουλά επίσης φέρετρα και τεφροδόχους σε χρώματα της ίριδας - το διεθνές σύμβολο του Queer κινήματος - και προσφέρουν ταφές γύρω από ένα δέντρο, αποκλειστικά για τις Lgbtiq.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που δείχνουν ότι περίπου μια στις δέκα του πληθυσμού της Κολωνίας είναι Queer, o Brandl και o Koenigsfeld είναι ιδιαιτέρως κατάλληλοι για την εξυπηρέτηση της Queer κοινότητας.

Το ζευγάρι επίσης φροντίζει για την ετερό αγορά με πρωτότυπο τρόπο, δίνοντας στις πελάτισες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό των φερέτρων για τα αγαπημένα τις πρόσωπα.

"Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα και σχέδια," είπε ο Brandl. "Θα μπορούσατε να διαλέξετε τον ορίζοντα της Κολωνίας ή φυσιογνωμίες πολλών γυναικών στο φέρετρο. Μια γιαγιά θα ήθελε τις εικόνες από τα εγγόνια της στο δικό της. - υπάρχουν πολλές δυνατότητες".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.11.10 και την μεταφράσαμε από την Reuters στην http://www.reuters.com/article/idUSTRE6AI3SX20101119