15 Νοε 2010

Η Sheila Matthews, χριστιανή γιατρίνα αρχίζει νομικό αγώνα κατά της λεσβιακής παιδοθεσίας

Η Sheila Matthews, χριστιανή γιατρίνα αρχίζει νομικό αγώνα κατά της λεσβιακής παιδοθεσίας

Η Sheila Matthews που απομακρύνθηκε από τη μια ομάδα παιδοθεσίας αφότου αρνήθηκε να εγκρίνει τις αιτήσεις από λεσβιακά ζευγάρια ελπίζει να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Δρ Sheila Matthews, από την Kettering, θα ζητήσει από το δικαστήριο να κρίνει αν η ιατρική γνωμάτευση θα πρέπει να επιτρέπεται να αγνοήσει τους νόμους περί ισότητας.

Λέει ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της από το Συμβούλιο Παιδοθεσίας της Northamptonshire, μετά ζήτησε να της επιτραπεί να απόσχει από την ψηφοφορία σε υποθέσεις που αφορούν τα λεσβιακά ζευγάρια, με το αιτιολογικό ότι θα παραβίαζε τις πεποιθήσεις της.

Της είπαν ότι τις πεποιθήσεις της σχετικά με την λεσβιακή παιδοθεσία ήταν ασύμβατες με τη νομοθεσία της ισότητας και τις πολιτικές του Συμβουλίου και παραιτήθηκε το Μάρτιο.

Η Daily Telegraph αναφέρει πως θα πάει σε ένα Εργατικό Δικαστήριο στην Leicester στις 15.11.10 όπου θα ζητήσει ζητήσει να υποβάλει την περίπτωσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Δρ Matthews θα ζητήσει από το δικαστήριο να αποφασίσει αν η επαγγελματική ιατρική γνωμάτευση θα πρέπει να υπερισχύει των δικαιωμάτων των επίδοξων λεσβιών γονιών.

Είπε: «Καταλαβαίνω ότι η νομοθεσία επιτρέπει λεσβιακά ζευγάρια ναα παιδοθετούν και να είναι θετικά ενθαρρύνονται να αιτούνται για παιδοθεσία, αλλά έχω επαγγελματικές ανησυχίες, με βάση τα εκπαιδευτικά και ψυχολογικά στοιχεία, από τις επιρροές στα παιδιά που μεγαλώνουν σε λέσβιακές οικογένειες και πιστεύω ότι αυτό είναι δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα παιδί.

"Δεν θεωρώ την εαυτή μου λεσβοφοβική, ωστόσο πιστεύω ότι για τα παιδιά είναι καλύτερα σε ετερό οικογένειες, όπου παίζουν διαφορετικούς ρόλους στην ανατροφή ενός παιδιού και έχουν δεσμευθεί σε μια δια βίου σχέση". *A

Η ίδια πρόσθεσε: "Η άποψή μου προέκυψε τόσο από τις αναγνώσεις στη λογοτεχνία, και από την ιστορική χριστιανική οπτική των σχέσεων, με βάση την Αγία Γραφή, μια αρχή που το δικαστικό σύστημα μας χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα να ορκιστούν σε αυτή μάρτυρες και ένορκοι".

Η Δρ Matthews η οποία εκπροσωπείται από το χριστιανικό Νομικό Κέντρο.
Ο Andrea Minichiello Williams, ανώτερος δικηγόρος και διευθύνων σύμβουλος του χριστιανικού Νομικού Κέντρου, δήλωσε: "Δεν μπορεί να είναι σωστό μια γιατρίνα να αναγκάζεται σε απομάκρυνση από το ρόλο της στην παιδοθεσία, ακριβώς λόγω των επαγγελματικών και των χριστιανικών απόψεών της.

"Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και πολλές μελέτες, συμφωνούν με την επαγγελματική και προσωπική άποψη της. Επαγγελματικές απόψεις για το θέμα αυτό συμβαίνει να ταιριάζουν στενά με τη χριστιανική άποψη. Ωστόσο, οι Χριστιανές είναι όλο και περισσότερο αποκλείονται από τη δημόσια σφαίρα και αυτό δεν μπορεί πλέον να περάσει απαρατήρητο".


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://gay.pinknews.co.uk/2010/11/15/christian-doctor-begins-legal-fight-over-gay-adoptions/

*A Το 50% των γάμων στην Ελλάδα καταλήγει σε διαζύγιο.