6 Νοε 2010

Ο σεξισμός του Stephen Fry

Ο ηθοποιός και εκφωνητής Stephen Fry επέστρεψε στην ιστοσελίδα Twitter, διευκρινίζοντας αντικρουόμενα σχόλιά του για την γυναικεία σεξουαλικότητα.

Ο Fry προκάλεσε ήπια αντιπαράθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφ' ότου η Observer επέκρινε τα σχόλια που είχε κάνει σχετικά με το θέμα της γυναικείας σεξουαλικότητας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε Lgbtiq περιοδικό.

Στα σχόλιά του περιλαμβάνεται μια πρόταση ότι «ο μόνος λόγος που οι γυναίκες κάνουν σεξ με τους άνδρες είναι ότι το σεξ είναι η τιμή που είναι πρόθυμες να πληρώσουν για μια σχέση με έναν άνδρα». Διακεκριμένες γυναίκες του γυναικείου κινήματος και δημοσιογράφισες, συμπεριλαμβανομένης της Germaine Greer καταδίκασαν τα σχόλια του Fry στον εθνικό Τύπο.

Ισχυρίστηκε πως λόγια του παρερμηνεύθηκαν και ότι το άρθρο της Observer τον είχε παρουσιάζεται ως τον «Αντίχριστο», πριν τα σχόλια του σταματήσουν από το Twitter -Πειραχτήρι σε μια ανάρτηση στην οποία διαβάζεις απλώς «Αντίο».

Ο Fry έσπασε τη σιωπή του με μια νέα καταχώρηση στο micro-blogging site που δημοσιεύτηκε στις 5.11.10 το πρωί. "Θεώρησα ότι ήταν ώρα να έχω μια μικρή παράθεση. Προς αποκατάσταση της αληθείας», είπε.

Έχει συμπεριληφθεί μια σύνδεση με ανάρτηση στο blog στο οποίο εξήγησε τι εννοούσε με τα προηγούμενα σχόλιά του.

"Μπορώ να αναφέρω ότι πραγματικά γνωρίζω και αγαπώ αρκετές γυναίκες για να είμαι αρκετά βέβαιος για το γεγονός ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν πραγματικά το σεξ», είπε.

"Θα έπρεπε να αγνοήσω την εξέλιξη, τα προηγούμενα, την προσωπική εμπειρία και την εμπειρική παρατήρηση των πωλήσεων των δονητών και την εγκυμοσύνη των έφηβων και όλων των ειδών των προφανών και αναπόφευκτων πραγματικών περιστατικών- γεγονότων, ώστε να θεωρώ κάτι άλλο", είπε.

Ο Fry εξήγησε ότι η παράθεση του ήταν στην πραγματικότητα μια χιουμοριστική αναφορά σε ένα μυθιστόρημα που έγραψε σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, που ονομάζεται “Ο ιπποπόταμος”. Στο βιβλίο ένας «δυσάρεστος εριστικός γέρος ποιητής» καταγγέλλει ότι είναι ευκολότερο για τις Lgbtiq φίλες του για να βρουν ερωτικές συντρόφισες από ό, τι είναι γι 'αυτόν, κατηγορώντας τις γυναίκες για έλλειψη σεξουαλικής ορμής.

"Αυτό ήταν το νόημα, ήταν μια κωμική ανοησία που απευθύνονταν σε Queer αναγνωστικό κοινό», εξήγησε o Fry.

«Σε μια εποχή πεσμένου ηθικού στην queer κοινότητα (μια χρoνιά αύξησης της λεσβοφοβίας, τις αυτοκτονίες queer έφηβων, τις συγκρούσεις προς τις queer και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία), θεώρησα πως αξίζει να ρίξω αρκετό φως σε αυτό το σημείο που κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσατε να δείτε την queer ζωή ως πολύ ευκολότερη από των ετερό», εξήγησε ο Fry.

"Αλλά το να διαβάσετε κάτι περισσότερο σε αυτό, είναι είτε εκ προθέσεως είτε ανόητο. Γνωρίζω ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ", πρόσθεσε.


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.11.10 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7324