5 Νοε 2010

Η Sue Sanders, κατά της λεσβοφοβίας στην άθληση

Λεσβία πρωταθλήτρια ακτιβίστρια κατά της λεσβοφοβίας στην άθληση

Η διακεκριμένη λεσβία ακτιβίστρια Sue Sanders ανακοίνωσε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας στην άθληση, χθες.

Κατά την προ έναρξη του Φεβρουαρίου 2011 Μήνας Ιστορίας LGBTIQ Θεμάτων, η Sanders, συνδιοργανρια της εκδήλωσης, που έγινε στο Twickenham Stadium από μια πληθώρα αθλητικών ταλέντων, συμπεριλαμβανομένης της Claire Harvey, μέλος της συνεδρίασης από την ομάδα κατάρτισης Βόλεϊ Γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε στην Diva: "Υπάρχει τεράστια δουλειά να γίνει. Υπάρχουν Lgbtiq κλαμπ που έχουν αρκετά τρομακτικές ιστορίες φρίκης για την ποσότητα της λεσβοφοβίας και τρανσφοβίας που έχουμε αντιμετωπίσει στον τομέα της δημόσιας άθλησης".

Η Sanders, επίσης, η συν-ιδρύτρια της εκπαίδευσης Lbtiq των σχολικών ομάδων Out, εξήρε την ομάδα Rugby Football League για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να παρέχει ασφαλή χώρο σε queer αθλήτριες. Τον Ιούλιο 2010, η RFL επέβαλε πρόστιμο στην Castelford 40.000 λίρες αφ' ότου κάποιες θαυμάστριες άσκησαν λεσβοφοβία στη Gareth Thomas κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Super League τον Μάρτιο.

"Οι ομάδες Ράγκμπι έχουν κάνει πολύ πιο εποικοδομητικές κινήσεις ώστε να γίνουν οι queer πιο ορατές και να εφαρμόσει την κατάρτιση για την αντιμετώπιση της λεσβοφοβίας και της τρανσφοβίας», είπε. "Η FA δεν έχει δαγκώσει τη σφαίρα ακόμα."

Τον Φεβρουάριο, η FA προκάλεσε την ευρύτατη κριτική αφού ακύρωσε την έναρξη του πολυαναμενόμενου βίντεο κατά της λεσβοφοβίας.

Η Sanders ζήτησε επίσης την υποχρεωτική ισότητα και την κατάρτιση στην διαφορετικότητα των εκπαιδευτικών.

«Δεν έχουμε εξοπλίσει τις καθηγήτριές μας να έχουν τη νοοτροπία ή τους πόρους για να ασχοληθούν με θέματα ισότητας, πόσο μάλλον με LBTIQ ζητήματα. Πηγαίνω σε σχολεία και μιλώ με το προσωπικό που εξακολουθεί να πιστεύει το άρθρο 28 είναι σε ισχύ. Αν εκπαιδεύσουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό και θα επιτραπεί η προβολή των queer στο πρόγραμμα σπουδών, μπορούμε να κάνουμε δουλειά για να σταματήσει ο λεσβοφοβικός και τρανς εκφοβισμός εν τη γεννέση".

Ωστόσο, η Sanders ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την αποτυχία της να παρέμβει για το θέμα της λεσβοφοβίας στις κερκίδες.

Τόνισε την "φαινομενική" επιτυχία ενός γυμνασίου στην Stoke Newington που ισχυρίζεται ότι έχει σταματήσει τον λεσβοφοβικό εκφοβισμό δεδομένου ότι η εκπαίδευση των μαθητριών περιέχει γνωστά ιστορικά στοιχεία για τις queer.


Την είδηση την βρήκαμε και την μεταφράσαμε στις 3.11.10 από την DIVA στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7324