19 Νοε 2010

Πρόγραμμα της Women Leaders of Jalal-Abad για την βία κατά των γυναικών

Το Κέντρο OSCE συμβάλλει στην ενίσχυση ευαισθητοποίηση για θέματα των γυναικών στo νοτιοδυτικό Κιργιστάν-Kyrgyzstan

OSCE Δελτίο Τύπου

Jalal-Abad, Kyrgyzstan, 19 Νοεμβρίου 2010 - Η αντιμετώπιση των θεμάτων του φύλου, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η απαγωγή της νύφης, η ανδρική πολυγαμία και οι πρόωροι γάμοι κοριτσιών ήταν το κεντρικό θέμα της διάσκεψης, που υποστηρίζεται από τον OSCE, όπου πραγματοποιήθηκε στις 19.11.10 στη Jalal-Abad.

Σχεδόν 60 εκπροσώπισες, της αστυνομίας, των τοπικών κέντρων πρόληψης του εγκλήματος, των μέσων ενημέρωσης, της κοινωνίας των πολιτισών και των φορέων της πολιτείας συμμετείχαν στη συνάντηση, που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ηγέτιδες Γυναίκες της Τζαλάλ-Αμπάντ" και υποστηρίζεται από το Κέντρο OSCE στη Μπισκέκ-Bishkek.

Η διάσκεψη αυτή περιέλαβε δράσεις ενός προγράμματος για την ενίσχυση του έργου της αστυνομίας προς την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης στρογγυλές τράπεζες-συζητήσεις για την πρόληψη εγκλήματος στην γειτονιά από την ίδια την γειτονιά, καθώς και πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας μεταξύ των μελών των τοπικών κέντρων πρόληψης του εγκλήματος σε όλη την πόλη Jalal-Abad τέλος περιλάμβανε έξι τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με το θέμα.

Η Zhanna Saralaeva, προεδρίνα της ΜΚΟ "Ηγέτιδες Γυναίκες της Τζαλάλ-Αμπάντ - Women Leaders of Jalal-Abad" είπε ότι το πρόγραμμα έχει επηρεάσει θετικά τις δράσεις της αστυνομίας: “Όταν η γειτονιά αντιμετωπίζει υποθέσεις βίας στην οικογένεια, μας καλούν συχνά μας και ζητούν συμβουλές, παροχή ψυχολογικής βοήθεια ή καταφύγιο για τα θύματα".

"Το πρόγραμμα αυτό δείχνει πώς η κοινωνία των πολιτισών και η αστυνομία μπορεί να επιδρά σε σημαντικές υποθέσεις όπως είναι η αντιμετώπιση της βίας που βασίζεται στο φύλο και στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών», δήλωσε ο Vincent O'Shea, σύμβουλος του Κέντρου OSCE για την κοινοτική αστυνόμευση.


Η αντιμετώπιση των θεμάτων των γυναικών μέσω της συνεργασίας της κοινότητας με την αστυνομία είναι ένα σημαντικό τμήμα του προγράμματος του Κέντρου OSCE για την Μεταρρύθμιση της Αστυνομίας της Bishkek.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.11.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.osce.org/item/47723.html