6 Δεκ 2010

Οι έφηβες λεσβίες, αμφισεξουαλικές τιμωρούνται αυστηρότερα από τις ετερό

Οι Lgbtiq εφήβες είναι "πιο πιθανό να αποβληθούν ή να φυλακιστούν"

Μια μελέτη των Ην. Πολιτειών στις έφηβες Lgbtiq θεωρεί ότι έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να τιμωρηθούν στο σχολείο ή από την αστυνομία και τα δικαστήρια από τις ετερό συνομηλίκες τις.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Yale διαπίστωσε πως οι έφηβες λεσβίες και οι αμφισεξοαυλικές διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να τιμωρηθούν από ότι οι ετερό συνομίληκες τις για το ίδιο παράπτωμα.

Οι ερευνήτριες είπαν ότι ενώ υπήρχαν σημαντικές διαφορές στις συλλήψεις, στο να τις σταματά η αστυνομία, στις καταδίκες και στις αποβολές στο σχολείο μεταξύ λεσβίων και ετερό εφήβων, δεν υπήρχαν στοιχεία για διαφορές στη συμπεριφορά.

Οι έφηβοι που προσδιορίζονται ως λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι ή δήλωσαν ότι είχαν κάποτε σχέση ή έλκονταν από το ίδιο φύλο έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες από τις ετερό συνομήλικές τις να καταδικαστούν για κάποιο έγκλημα ως ενήλικες.

Έχουν μεταξύ 30 ως 50% περισσότερες πιθανότητες να τις σταματήσει η αστυνομία και είναι πιο πιθανό να αποβληθούν από το σχολείο. 10% των LGB ερωτηθεισών εφήβων είπαν ότι είχαν αποβληθεί, σε σύγκριση με το 7% των ετερό ερωτηθεισών.

Η Kathryn Himmelstein, κύρια υπεύθυνη της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, είπε ότι ενώ τα στοιχεία δείχνουν σαφώς πως οι LGB έφηβες τιμωρούνται αυστηρότερα, η αιτία για την οποία συμβαίνει αυτό είναι ασαφής.
“Είναι σίγουρα ανησυχητική μια τόσο μεγάλη διαφορά ", είπε στη Washington Post.

"Μπορεί κάλλιστα να είναι όχι εκ προθέσεως. Νομίζω ότι οι περισσότερες άνθρωποι που εργάζονται με τη νεολαία θέλουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και να τις φέρονται έντιμα, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν ότι δεν συμβαίνει".

Οι έφηβες που χαρακτηρίζονται ως λεσβίες ή αμφισεξουαλικές είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες από τις ετερό έφηβες να τις σταματήσει η αστυνομία για την ίδια συμπεριφορά και διπλάσιες συλλήψεις και καταδίκες.

Η κ. Himmelstein σχολίασε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε προκατάληψη έναντι των λεσβιών που ανατρέπουν τα γυναικεία πρότυπα με το ντύσιμο ή συμπεριφέρονται με πιο δυναμικούς τρόπους.

Η μελέτη χρησιμοποίησε στοιχεία από την Εθνική Διαχρονική Μελέτη Εφηβικής Υγείας, η οποία παρακολούθησε 15.000 μαθήτριες λυκείου και φοιτήτριες μεταξύ 1994 και 2002. Οι ερευνήτριες είπαν ότι αναμένονται τα συμπεράσματα που θα δείξουν τι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι ερευνήτριες μελέτησαν τις εμπειρίες 1.500 μαθητριών, φοιτητριών που δήλωσαν ότι είναι λεσβίες, αμφισεξουαλικές, γκέι και 2.300 οι οποίες ανέφεραν έλξη για το ίδιο φύλο σε κάποιο βσθμό.

Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης για τις Lgbtiq αυτοκτονίες και παρενόχλησης προς τις Lgbtiq έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες μετά από ένα κύμα αυτοκτονιών που αναφέρθηκαν μεταξύ εφήβων που είναι γνωστό ή θεωρείται πως είναι Lgbtiq.


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/06/gay-and-lesbian-teens-more-likely-to-be-expelled-or-jailed/