8 Δεκ 2010

Ίσως επιτραπούν οι λεσβιακοί γάμοι στην Καλιφόρνια

Το εφετείο των Ην. Πολιτειών θα μπορούσε να άρει την απαγόρευση Καλιφόρνια λεσβιακού γάμου

Το ομοσπονδιακό εφετείο των Ην. Πολιτειών εξετάζει προσφυγές για την απαγόρευση στο γάμο των λεσβιών στη Καλιφόρνια θα μπορούσε να εκδώσει μια περιοριστική απόφαση για την άρση της απαγόρευσης, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Πιστεύεται ότι το Εφετείο στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί να εκδώσει απόφαση για την άρση της απαγόρευσης στην Καλιφόρνια, αλλά να αφήσει ανέπαφη την απαγόρευση σε άλλες Πολιτείες.

Το τριμελές δικαστήριο άκουσε επί δύο και μισή ώρες τη νομική επιχειρηματολογία στις 6.12.10, αφ' ότου οι αντίπαλες του γάμου των λεσβιών ξεκίνησαν την επιχειρηματολογία κατά αποφάσεως ενός ομοσπονδιακού δικαστή πως η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, οι δικηγορίνες που υπεραπίζονται τον γάμο των λεσβιών κι οι οποίες ξεκίνησαν την αρχική νομική διαδικασία για την ανατροπή της απαγόρευσης υποστήριξαν ότι ο αποκλεισμός των λεσβιακών ζευγαριών από το γάμο παραβιάζει το σύνταγμα των Ην. Πολιτειών.
Ωστόσο, η εφημερίδα ανάφερε,πως το δικαστήριο εμφανίστηκε πρόθυμο να πλαισιώσει την υπόθεση "πιο περιορισμένα"

Αυτό μπορεί να είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στην προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο είναι πιθανόν να εκδικάσει την υπόθεση στο μέλλον.

Τόσο ο δικαστής Stephen Reinhardt, φιλελεύθερος και ο δικαστής N Randy Smith, συντηρητικός, πρότειναν να περιοριστεί το πεδίο εφαρμογής της υπόθεσης.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η υπόθεση θα μπορούσε να συγκριθεί με το Colorado, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο είχε σταματήσει την πρωτοβουλία ψηφοφόρων απαγόρευσης των τοπικών κυβερνήσεων να περάσουν νόμους προστασίας των πολιτικών δικαιωμάτων για τις ΛεΠΑΤ.

Ο Charles Cooper, δικηγόρος όσων αγωνίζονται για να διατηρηθεί η απαγόρευση του γάμου των λεσβιών στη Καλιφόρνια, υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση, επειδή το μέτρο του Κολοράντο αρνήθηκε στις ΛεΠΑΤ περισσότερα δικαιώματα και πως η απαγόρευση της Καλιφόρνια απέβλεπε μόνο στη διατήρηση του γάμου.

Υποστήριξε επίσης ότι τα λεσβιακά ζευγάρια μπορούν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα ετερό ζευγάρια επειδή δεν μπορούν να παράξουν παιδιά.

Η έδρα διερωτάται κατά πόσο αντι-λεσβιακές ομάδες έχουν τη νομική υπόσταση να φέρουν την υπόθεση στο δικαστήριο καθώς κρατικοί αξιωματούχοι της Καλιφόρνια, ο κυβερνήτης Arnold Schwarzenegger και ο Γενικός Εισαγγελέας Jerry Brown, αρνήθηκαν να υπερασπίσουν την απαγόρευση του γάμο των λεσβιακών ζευγαριών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.12.10 από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/07/us-appeals-court-could-rule-to-lift-california-gay-marriage-ban/