12 Δεκ 2010

Οι τρανς υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά δημοσίεσυσαν την νέα πολιτική τις για τις τρανς

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά δημοσίευσαν νέες οδηγίες σχετικά με τις τρανς που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Ενώ η συζήτηση συνεχίζεται στις Ην. Πολιτείες σχετικά με το να υπηρετούν οι λεσβίες ανοιχτά στις ένοπλες δυνάμεις, οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά έχουν θέσει μια νέα πολιτική για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι trans στις ένοπλες δυνάμεις, στην Εθνική Έκθεση.

Η πολιτική λέει ότι πρέπει να φορούν τη στολή του "επιλεγμένου" το φύλου τις, αλλά πρέπει να δοθεί προστασία και σεβασμός στην ιδιωτική ζωή. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί η αλλαγή του ονόματος ενός προσώπου στα στρατιωτικά αρχεία.

Η νέα πολιτική δεν επιτρέπει στις στρατιωτικές τιμές να δωθούν νέες ονομασίες, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει Νομική Αρχή για ξαναγράψιμο της ιστορίας".

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά πλήρωσαν για πρώτη φορά τη διόρθωση φύλου για ένα μέλος τις το 1998 και ασχολούνται με μία ή δύο trans στρατιωτίνες το χρόνο.

Η Cherie MacLeod, διευθύντρια της ΜΚΟ PFLAG του Καναδά, είπε ότι η αλλαγή είναι θετική.

"Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση μιας κοινότητας που πάντοτε αγωνίστηκε για τα ίσα δικαιώματα και την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων", είπε στην εφημερίδα.

"Όταν η κυβέρνηση περιλαμβάνει όλο και περισσότερο την ισότητα και την προστασία των δικαιωμάτων, με την πάροδο του χρόνου, η κοινωνία θα ακολουθήσει".


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/10/canadian-military-publishes-new-transgender-policy/