19 Δεκ 2010

Η Γερουσία κατήργησε την πολιτική «Μη ρωτάς, μην λες»

Η Γερουσία κατήργησε την πολιτική «Μη ρωτάς, μην λες»
Με ψήφους 65 - 31, ο νόμος στέλνεται στον πρόεδρο Obama

Κλείνοντας 17 χρονιές πολιτικής μάχης, η Γερουσία κατήργησε την απαγόρευση του Πενταγώνου όπου οι Lbtiq που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις να μη εκ-δηλώνουν δημόσια τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό.

Γερουσία, με 63 ψήφους υπέρ και 33 κατά, ανοίγει το δρόμο για κατάργηση της πολιτικής «Μη ρωτάς, μην λες».

Το μέτρο θα θέσει τέλος στην πολιτική που επέτρεπε στις λεσβίες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις μόνον εάν διατηρούσαν τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό κρυφό. Η Βουλή είχε εγκρίνει την πολιτική, με 250 ψήφους υπέρ και 175 κατά.

Περισσότερα από 12.500 μέλη ενόπλων δυνάμεων έχουν απορριφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις λόγω της πολιτικής εντολής του Κογκρέσο από το 1993. Μια έκθεση του Πενταγώνου που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου συμπέρανε ότι αν επιτραπεί οι λεσβίες να υπηρετούν ανοιχτά στις ένοπλες δυνάμεις παρουσιάζεται ελάχιστος κίνδυνος για την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων, ακόμη και σε καιρό πολέμου, και ότι το 70% των μελών των ενόπλων δυνάμεων πιστεύουν ότι ο αντίκτυπος της κατάργησης της πολιτικής θα είναι είτε θετικός, με ανάμεικτες ή χωρίς καθόλου συνέπειες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.12.10 και την μεταφράσαμε από την NY Times στην http://www.nytimes.com/?adxnnl=1&emc=na∓adxnnlx=1292703985-+YUtEZlkTGWaGY2NVsnxxw