20 Δεκ 2010

Ευρώπη! κάτω τα χέρια από τα φάρμακα

Εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες στηρίζονται για τη θεραπεία τις σε προσιτά αντίγραφα (generic) φάρμακα κατά του Hiv - Aids. Πάνω από το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από τις-τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) για τη θεραπεία του Hiv-Aids σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο παράγονται στην Ινδία.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταματάει τώρα τη διάθεση αυτών των οικονομικά προσιτών φαρμάκων εμποδίζοντας την παραγωγή, την καταχώρηση, τη μεταφορά και την εξαγωγή αντιρετροϊκών φαρμάκων στερώντας κάθε ελπίδα ζωής από αυτές τις ανθρώπους.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία με την Ινδία που θα μπορούσε να σταματήσει την πρόσβαση σε σωτήρια αντίγραφα (generic) φάρμακα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) συνεχίζουν την παγκόσμια εκστρατεία για να σταματήσουν τις πολλαπλές προσπάθειες της Ευρώπης να περιορίσει την πρόσβαση ασθενών του αναπτυσσόμενου κόσμου στην κατάλληλη θεραπεία.

Αυτή τη στιγμή 8 στις 10 ασθενείς με Hiv-Aids λαμβάνουν θεραπεία με προσιτά σωτήρια φάρμακα που παρασκευάζονται στην Ινδία, αλλά εάν οι διαστρεφόμενες πολιτικές της Ευρώπης υπερισχύσουν, τότε η διάθεση αυτών των φαρμάκων θα σταματήσει για πάντα. Επίσης, θα επηρεαστεί σοβαρά και το έργο και η προσπάθεια των ΓΧΣ καθώς το 80% των ασθενών μας με Hiv - Aids εξαρτώνται για τη θεραπεία τις σε αυτά τα προσιτά φάρμακα.

Βοηθήστε, λοιπόν, τις-τους ΓΧΣ να δράσουν άμεσα στέλνοντας μια επιστολή στον Επίτροπο Εμπορίου της Ε.Ε ζητώντας να σταματήσουν οι πολιτικές που θέτουν το εμπόριο πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Υποστηρίξτε κι εσείς την εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα "ΕΥΡΩΠΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ"

Για να υποστηρίξετε την εκστρατεία σήμερα και να στείλετε την επιστολή στον Επίτροπο Εμπορίου της Ε.Ε. υπεύθυνο για θέματα Εμπορίου, Karel de Guch, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://action.msf.org