21 Δεκ 2010

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των λεσβιακών ζευγαριών που επιδιώκουν την τεχνική γονιμοποίηση

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των λεσβιακών ζευγαριών που επιδιώκουν την δημιουργία οικογένειας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο αριθμός των λεσβιακών ζευγαριών που αναζητούν να δημιουργήσουν οικογένεια, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης έχει διπλασιαστεί, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Σχεδόν 350 ζευγάρια λεσβιών υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση στη Αγγλία το 2009 σε σύγκριση με τις 176 το 2007 και τις 36 το 2000.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή της Αγγλίας, Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και Εμβρυολογία, από κλινικές γονιμοποίησης.

Η αλματώδης άνοδος του 2008 αποδόθηκε στην Νομοθεσία Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογία, η οποία επέτρεψε στα πιστοποιητικά γέννησης να γράφονται τα ονόματα των δύο μητέρων, αναφέρει η εφημερίδα Mail Online.

Η ίδια νομοθεσία ανέτρεψε την απαίτηση των γιατρίνων γονιμοποίησης για την ανάγκη ενός παιδιού για το ανδρικό πρότυπο πριν κάνουν την αγωγή εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αντ' αυτού τα ζευγάρια έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν “υποστηρικτική γονεϊκότητα".

Μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης γεννήθκαν 358 βρέφη σε ζευγάρια λεσβιών, κατά την περίοδο 2007-2009.

Κατά την ίδια περίοδο ο αριθμός των επίδοξων λεσβιών μητέρων που έχουν γονιμοποιηθεί από δότη σε καταχωρημένες κλινικές παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε λίγο πάνω από 300 ετησίως.

Αν οι λεσβίες είναι ικανές να συλλάβουν, μπορούν συχνά να συλλάβουν χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, η οποία είναι λιγότερο σύνθετη και πολύ φτηνότερη από την εξωσωματική γονιμοποίηση.


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.12.10 και την μεταφράσαμε από την Diva γραμμένη από την Dale McEwan στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7788