17 Δεκ 2010

Λεσβιακές Οικογένειες στη Ρωσία

Λεσβιακές Οικογένειες στη Ρωσία προτεινόμενο Νέο Πρόγραμμα Αφισών

Όποτε απογοητεύομαι πάρα πολύ με τον ρυθμό των αλλαγών για τα δικαιώματα των LGBT εδώ στις Ην. Πολιτείες, νομίζω ότι αυτό είναι όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Χώροι όπως η Ρωσία, όπου το επίπεδο της ορατότητας, της κατανόησης, και τα δικαιώματα είναι ακόμη λιγότερο απ 'ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των Lbtiq στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, ωστόσο, ελπίζει να αυξήσει την προβολή και την ευαισθητοποίηση με μια σειρά από πέντε διαφορετικές αφίσες για τις λεσβίες γονείς και τα παιδιά τις. Η ομάδα Coming Out ξεκινά το «Γονείς Ουράνιο Τόξο» του προγράμματος, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου, "θα προβάλει σύντομες ιστορίες από τη ζωή λεσβιακών οικογενειών, για να αποδείξει την ύπαρξή τις στη ρωσική κοινωνία. Η τρέχουσα απειλή της λεσβοφοβίας κάνει πολλές λεσβιακές οικογένειες στην Ρωσία κρύβουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τις από τα παιδιά, τις συγγενείς, τις φίλες και την κοινωνία".

Οι αφίσες αγγίζουν πέντε θέματα: «Θάρρος», «Αξιοπρέπεια», «Δικαιώματα», «Ευτυχία» και «Δημόσια Εκ-δήλωση". Αν και η φράση μπορεί να ακούγεται τραχιά στα αυτιά μας, η αγάπη λάμπει μέσα στις οικογένειες.

Με τη βοήθεια του Ιδρύματος Heinrich-Böll στη Μόσχα, οι αφίσες θα διανεμηθούν μεταξύ των οργανώσεων της κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη και τα περιφερειακά γραφεία του Lbtiq δυκτίου στη Ρωσία. Μια ανάρτηση στη ιστοσελίδα Coming Out λέει ότι είναι πρόθυμη να δωρίσει επιπλέον αφίσες σε όποια άλλη θέλει να "κολλήσει" (προφανώς στη Ρωσία).

Η Coming Out, επίσης, πραγματοποίησε πρόσφατα τη πρώτη συγκέντρωση Lbtiq γονιών στην Αγία Πετρούπολη. Αμφιβάλλω έχουμε ακούσει τελευταία μια τέτοια δραστήρια ομάδα - και ελπίζω ορισμένες από τις διάφορες οργανώσεις και προγράμματα για την Lbtiq οικογένεια στις Ην. Πολιτείες να μοιραστούν χρήματα και ιστορίες μαζί της.

Το θάρρος έχει πολλά πρόσωπα. Αυτά είναι μερικά από αυτά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.12.10 και την μεταφράσαμε από την change.org γραμμένη από την Dana Rudolph στην http://gayrights.change.org/blog/view russian_lesbian_families_featured_in_new_poster_project