2 Δεκ 2010

Στη Colette French και στη Katie Green απορρίφθηκε η αίτηση γάμου τις

Απορρίφθηκε ο γάμος σε λεσβιακό ζευγάρι

Ένα ζευγάρι λεσβιών απορρήφθηκε από το ληξειαρχείο χθες όταν προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση για να νυμφευφθούν.

Η Colette French και Katie Green, και οι δύο 21χρονες, απορρήφθηκαν από το ληξειαρχείο του Petersfield στο Hampshire. Το ληξειαρχείο τις αρνήθηκε την επιστολή απόρριψης, που δίνεται συνήθως σε κάθε ζευγάρι που του αρνούνται τον γάμο.

Η κίνηση αυτή του ζευγαριού ήταν μέρος της εκστρατείας Ίση Αγάπη-Equal Love στην Αγγλία, με στόχο την αμφισβήτηση της απαγόρευσης του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών και του συμφώνου συμβίωσης των ετερό ζευγαριών.

Η κ. Green, φοιτήτρια, δήλωσε: "Περιμέναμε να απορριφθεί η αίτησή μας αλλά εμείς δεν περιμέναμε να αντιμετωπισθούμε τόσο αγενώς. Ένιωσα να μας εξευτελίζουν και μη μας σέβονται. Το προσωπικό δεν φάνηκε να είναι πρόθυμο να ακούσει ή να κατανοήσει την περίπτωση μας. Συνεχώς μας διέκοπταν και μας προσφέραν το σύμφωνο συμβίωσης, πράγμα το οποίο συνεχώς λέγαμε ότι δεν το θέλουμε. Ήταν σα να βρισκόμασταν πίσω στην εποχή του σχολείου και να μας κάνουν διάλεξη. Βρήκα την εμπειρία πολύ δυσάρεστη".

Πρόσθεσε ότι η άρνηση ήταν «αναμενόμενη, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι πολύ απογοητευτική» και πως η ίδια μαζί με την κ. French που θα φέρουν την υπόθεσή τις ενώπιον των Δικαστηρίων, με σκοπό να ισχύσει ο γάμος και το σύμφωνο για όλες.

Η κα French, δήλωσε: “Είμαστε βέβαιες ότι η απαγόρευση στο γάμο των λεσβιών κάποια στιγμή θα ανατραπεί. Είναι αντίθετη με το πνεύμα και το γράμμα της Νομοθεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νοιώθουμε περήφανες που είμαστε μέρος αυτής της ιστορικής εκστρατείας για ίσα δικαιώματα".

"Και οι δύο γυναίκες έφυγαν από το ληξειαρχείο αναστατωμένες”, είπαν. "Δεν ήταν αναστατωμένες από την απόρριψη της αίτησής τις αλλά από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν".

"Βλέπουμε την εκστρατεία Ισότητα στην Αγάπη ως μια ιστορική αναζήτηση της δικαιοσύνης, ηθικά ισοδύναμη με τις εκστρατείες ανατροπής της απαγόρευσης του γάμου μεταξύ εγχρώμων και λευκών στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και το νότο των Ην. Πολιτιεών.

"Μια παρόμοια απαγόρευση του γάμου μεταξύ εγχρώμων θα προκαλούσε κατακραυγή. Γιατί λοιπόν να ανεχθούμε την απαγόρευση του γάμου λεσβιακών ζευγαριών;"


Την είδηση την βρήκαμε τη 1.12.10 και τη μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην 2010 http://www.pinknews.co.uk/2010/12/01/lesbian-couple-have-marriage-bid-rejected/