21 Δεκ 2010

Ο λεσβοφοβικός Silvio Berlusconi, απαγόρευσε λεσβιακή διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας απαγόρευσε στην Media Group να διαφημίσει αυτοκίνητο με ένα λεσβιακό ζευγάρι

Απαγορεύθηκε η νέα διαφήμιση της Renault με σεξουαλικά υπονοούμενα ενός λεσβιακού ζευγαριού, ύστερα από ισχυρισμούς ορισμένων ιταλικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων ότι το 30-δευτερόλεπτα της διαφήμισης είναι πολύ πρόστυχα.

Ο πρωθυπουργός Silvio Berlusconi έχει όμιλο μέσων ενημέρωσης, ένα από αυτά είναι η Mediaset, όπου δήλωσε πως είναι ένα από τα κανάλια που έχει μειώσει τη διαφήμιση αυτοκινήτου.

Η διαφήμιση παρουσιάζει δύο γυναίκες που φλερτάρουν καθώς κοιτάζουν η μια την άλλη, πριν κατευθυνθούν βιαστικά προς την κρεβατοκάμαρα, όπου μια από τις γυναίκες δένει της άλλης τα μάτια και στην συνέχεια της κλέβει την μπλούζα της και βγαίνει έξω για μια βόλτα με το νέο Renault της.

Η διαφήμιση, η οποία δείχνει πρώτα το αυτοκίνητο μετά απο 20-δευτερόλεπτα, τελειώνει με το σύνθημα της Renault Twingo: la Competizione e Femmina - το οποίο μεταφράζεται ως "Η άμιλλα-ανταγωνισμός είναι γυναίκα".

Η διαφήμιση, η οποία αναμένεται να εμφανισθεί σε όλη την Ευρώπη, έχει εξοργίσει ομάδες λεσβιών στην Ιταλία, οι οποίες αμφισβήτησαν πως η Renault απεικονίζει λεσβίες.

Εντούτοις, η Renault και οι παραγωγοί Publicis, υπερασπίζονται τη διαφήμιση.

Η υπεύθυνη τύπου της Renualt, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι είναι μια θαυμάσια διαφήμιση, είναι πολύ ανοιχτόμυαλη και συνεχίζει το θέμα των προηγούμενων διαφημίσεων που πάντα παίζουν με την ειρωνεία".

Το Sky Italia είναι προς το παρόν το μόνο κανάλι που παίζει τη διαφήμιση.

Όσες θέλετε να δείτε την διαφήμιση πατήστε εδώ την έχουν δει ήδη 377.752 πρόσωπα στο youtube.


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.12.10 και την μεταφράσαμε από την Diva γραμμένη από την Joe Brothwell στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7788

Ο Silvio Berlusconi κατέχει το 50% των τηλεοπτικών καναλιών.
Η συγκεκριμένη διαφήμιση αντιπροσωπεύει ένα τμήμα της λεσβιακής κοινότητας παρά την οργή ενός άλλου τμήματος της.