21 Δεκ 2010

Οι Γερμανίδες-οι εγκαταλείπουν την Εκκλησία κι ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εκφέρει λόγο μίσους για τις Lgbtiq

Οι Γερμανίδες-οι εγκαταλείπουν την Εκκλησία λόγω σκανδάλων

Μερικές στρέφονται στον Προτεσταντισμό

Χιλιάδες Γερμανίδες-οι εγκατέλειψαν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Μόνον στη επισκοπή του Rottenburg-Stuttgart, 17.659 πιστές είχαν στρέψει την πλάτη τις στην Εκκλησία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου φέτος, έναντι 4.563 για το 2009 συνολικά, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

"Ποτέ δεν γνώρισα κάτι σαν και αυτό απ’ όταν χειροτονήθηκα το 1969" δήλωσε ο επίσκοπος Friedhelm Hofmann του Wurzburg. Η έξοδος των πιστών προκαλεί χρηματοοικονομικά προβλήματα στην Εκκλησία.

Υπό τον γερμανικό νόμο, ένα αναγνωρισμένο μέλος της Εκκλησίας μπορεί να δωρίσει ένα μέρος των φόρων της σε αυτήν (φοροαπαλλάσσεται για τη δωρεά). Εάν ο κόσμος παύει να αποτελεί μέλος της Εκκλησίας, η ροή των χρημάτων μειώνεται.

Φαίνεται πάντως πως αρκετές απογοητευμένες Καθολικές-οί στρέφονται στην Προτεσταντική Εκκλησία : η επισκοπή του Badan δήλωσε πως ο αριθμός των Καθολικών που ασπάστηκαν τον Προτεσταντισμό αυξήθηκε 20% το 2010.


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.12.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=235162

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δηλώνει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" στις 20.12.10 πως, υπάρχει μια παγκσμόσμια συνομοσία του Σιωνισμού κατά της εκκλησίας μέσω της παγκοσμιοποίησης. ..."Η παγκοσμιοποίηση ως ιδέα είναι ένα εργαλείο, αυτό καθ' εαυτό δεν είναι κακό, χρησιμοποιείται όμως από διαφόρους διεθνιστικούς κύκλους με συγκεκριμένο στόχο και με συγκεκριμένη διαδικασία, εσείς αρνείστε δηλαδή πως, υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας βέβαια με τις μονογονεϊκές οικογένειες, με τα ομόφυλα ζευγάρια με το ένα και με το άλλο και τελικά μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών;"... και λίγο πιο κάτω ..."Εμείς δεν είμαστε ενατίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον συστημάτων, σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπόν ακόμη κι εκείνον που μας μισεί και μας υβρίζει, γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας"...

Ο λόγος μίσους προς τις Lgbtiq είναι προφανής και ο Μητροπολίτης θεωρεί πως σέβεται την-τον κάθε άνθρωπο. Αναρωτιώμαστε αν ο νόμος της Γερμανίας ίσχυε και στην Ελλάδα θα συνέχιζε η εκκλησία να στηρίζει ένα τέτοιο λόγο;
Όσες θέλετε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ για μια πιο πλήρη άποψη.