19 Δεκ 2010

Η λεσβία προπονήτρια Lisa Howe απολύθηκε

Η απολυμένη λεσβία προπονήτρια ποδοσφαίρου και οι παίκτες της μιλούν στην ESPN για τις διακρίσεις

Η Lisa Howe ήταν μια προπονήτρια χάρισε πολλές νίκες στο ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο Belmont, και αγαπητή από τους παίκτες της. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο αποκτήσουν με την συντρόφισά της ένα μωρό. Και πιο γρήγορα από μία εκφωνήτρια στο παγκόσμιο κύπελλο ουρλιάζει "Goal!" Η Howe απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο.

Οι παίκτες που προπονεί η Howe εξέφρασαν την σχεδόν ομόφωνη απογοήτευση προς το πανεπιστήμιο για την άσκηση αντι-λεσβιακών διακρίσεων στις πολιτικές του για την απασχόληση. Και τώρα η Howe και η ομάδα της θα μιλήσει στην ESPN στην εκπομπή “Εκτός γραμμών” αυτή την Κυριακή 19.12.10 για να μιλήσουν για την κουλτούρα του πανεπιστημίου Belmont που οδήγησε στην απόλυση μιας πραγματικά μεγάλης προπονήτριας ποδοσφαίρου, αποκλειστικά και μόνο λόγω του ότι είναι λεσβία.

"Η ίδια μου είπε ότι όταν κάθισε στο γραφείο της διοίκησης και της είπαν πως επειδή τα ήθη και τις αξίες της συγκρούονται με την αποστολή του Belmont, η ίδια δεν μπορούσε πλέον να είναι υπάλληλος του πανεπιστημίου", λέει ένας εκ των παικτών της προπονήτριας Howe. Οι ίδιοι αυτοί παίκτες συνεργάζονται τώρα με άλλα μέλη της κοινότητας της Nashville και σε όλη τη χώρα ώστε να καταργήσουν την λεσβοφοβία στην πανεπιστημιούπολη του Belmont.

Τι γίνεται με την προπονήτρια Howe; Η ίδια διατηρεί χαμηλό προφίλ για το περιστατικό, αν και έδωσε μια συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα.

"Ήμουν καλή στην στρατολόγηση φοιτητριών-ων αθλητριών-ων, είχα ένα οργανωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα και ήμουν μία από τις καλύτερες υπαλλήλους του πανεπιστημίου Belmont”, είπε η Howe στην συνέντευξη. "Τίποτε από αυτά δεν άλλαξε όταν γνωστοποίησα πως είμαι λεσβία και πως με την συντρόφισά μου περιμένουμε ένα μωρό, είμαι υπερήφανη για αυτό που είμαι, για την οικογένειά μου και το μέλλον μας, και θέλω κάθε πρόσωπο - δεν έχει σημασία η φυλή, οι θρησκευτικές παποιθήσεις , η εθνικότητα ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός που εκπροσωπεί - να αισθάνεται το ίδιο".

Η εμφάνιση της Howe στην εκπομπή "Εκτός γραμμών” θα σηματοδοτήσει την πρώτη εθνική εμφάνισή της στην τηλεόραση όπου θα συζητηθεί η απόλυσή της.

Η προπονήτρια Howe φαίνεται να είναι ο τύπος της εργαζόμενης που κάθε πανεπιστήμιο θα είναι τυχερό να έχει.

"Την τελευταία φορά που συναντήθηκα με την ομάδα έγραψα στο διοικητικό συμβούλιο “Δεν μετανοιώνω”. Ελπίζω πως μπορούν να ζήσουν τη ζωή τις, και να έλαβαν αποφάσεις για τις οποίες δεν μετανιώνουν”, λέει η προπονήτρια Howe.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.12.10 και την μεταφράσαμε από την Change.org γραμμένη από τον Michael A. Jones στην http://gayrights.change.org/blog/view/fired_lesbian_soccer_coach_and_her_players_talk_to_espn_about_discrimination