18 Δεκ 2010

Οι λεσβίες Mindy R. Michels και Melissa Ε. Schraibman βραβεύτηκαν

Τιμητική Διάκριση από το State Department σε λεσβιακό ζευγάρι για "Μετασχηματιστική Διπλωματία"

"Η μεταμορφωτική διπλωματία". Η Ένωση του Υπουργείου Εξωτερικών των Ην. Πολιτειών Παγκοσμίως (AAFSW), έκανε έκκληση στις προσπάθειες της Mindy R. Michels και της Melissa Ε. Schraibman που συνέβαλαν στη συγκρότηση "μιας ζωντανής και ενεργής κοινότητας για τις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς (LGBT) στην Αλβανία, όπου τίποτε δεν υπήρχε. "Οι δύο λεσβίες τιμήθηκαν από το State Department ως δύο από τις έξι φετινές νικήτριες του Βραβείου της Γραμματείας της Πολιτείας Διακεκριμένου Υπερπόντιου Εθελοντισμού.

Η κα. Schraibman, εργαζόμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών και συντρόφισά της κα. Michels υποστήριξε μια μικρή ομάδα ακτιβιστριών στην αλβανική πρωτεύουσα Τίρανα για τη δημιουργία της ΜΚΟ Συμμαχία Ενάντια στις Διακρίσεις των LGBT (Aleanca Kunder Diskriminimit LGBT). Σύμφωνα με την AAFSW, και οι δύο συναντιόντουσαν σε εβδομαδιαία βάση με τη Συμμαχία “παρέχοντας στήριξη, έμπνευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων". Οργάνωσαν σεμινάρια στρατηγικού σχεδιασμού, και εκπαίδευσαν την ηγετική ομάδα στο να "ζητούν εγγράφως επιχορήγηση, στην προσέλκυση μελών, στις στρατηγικές για τα ΜΜΕ, στην οργανωτική ανάπτυξη, καθώς και στον ακτιβισμό βάσης".

Η Michels, επίσης, στήριξε την ΜΚΟ στο σχέδιο νόμου κατά των διακρίσεων που ψηφίστηκε ομόφωνα από την αλβανική κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την χρονιά, που απαγορεύει τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας του κοινωνικού φύλου, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Η Συμμαχία έχει κάνει περισσότερα από την ώθηση για τη νομοθετική αλλαγή, ωστόσο. Η ΜΚΟ έχει εβδομαδιαίες ομάδες συζήτησης και κοινωνικές εκδηλώσεις, τακτικές δράσεις σε επίπεδο βάσης, και μια "πολύ δραστήρια" ομάδα στο Facebook με πάνω από 1100 και πλέον [1200] μέλη, σύμφωνα με την AAFSW, έχει δημιουργήσει "ένα δίκτυο κοινωνικών και δραστήριων στελεχών που μεταμόρφωσε τη ζωή των ανθρώπων που ήρθαν σε αυτό.

Η ΜΚΟ αναγνώρισε τις προσπάθεις της Michels και της Schraibman - αλλά και του State Department, συμβάλλοντας στην διάδοση της ισότητας των Lbtiq σε όλη την υφήλιο. Η Υπουργίνα Εξωτερικών Hillary Clinton, φυσικά, έχει ένα μακρόχρονο ιστορικό υποστήριξης των Lbtiq δικαιωμάτων. Έχει μια σταθερή στάση σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των Lbtiq στην Ουγκάντα, για την επέκταση παροχών στις συντρόφισες των εργαζομένων Lbtiq δημοσίων υπαλλήλων πριν υπήρχε μια σταθερά σε όλη την κυβέρνηση, και ήταν μια από τις πρώτες που δημιούργησαν εμψυχωτικά βίντεο "Γίνεται καλύτερο" από οποιαδήποτε ομοσπονδιακή επίσημη, ακόμη και πριν από τον πρόεδρο.

Είναι καλό να γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι η υποστήριξη του State Department στα Lbtiq δικαιώματα υπερβαίνει τις μεγάλες, σαρωτικές δράσεις από τις ανώτερες και επεκτείνεται μέχρι και τις κατώτερες υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις βάσης για την δημιουργία αλλαγών στη κοινότητας από την κοινότητα.


Την είδηση την βρήκαμε στι 16.12.10 και την μεταφράσαμε από την Change.org γραμμένη από την Dana Rudolph στην http://gayrights.change.org/blog/view/state_department_honors_lesbian_couple_for_transformative_diplomacy