31 Δεκ 2010

Πορταίτα λεσβιών από την Rachel Adams

Φωτογραφίες: Οι σύγχρονες λεσβίες του Manchester γιορτάζουν

Η Σύγχρονη Λεσβία είναι μια εξερεύνηση της κρυμένης ιστορίας των λεσβιών και των αμφισεξουαλικών γυναικών στα βορειοδυτικά. Ο καλλιτέχνιδα Rachel Adams πήρε συνέντευξεις και φωτογραφίες δημιουργώντας τα πορτρέτα 14 σημαινουσών λεσβιών που έχουν επηρεάσει το Manchester στη πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική σφαίρα.

Η σύνδεση των λεσβιών μέσω των ιστοριών μεταξύ των γενεών, η έκθεση εντοπίζει την δυναμική πορεία των εμπειριών των λεσβιών στα βορειοδυτικά. Με την αποκάλυψη των επιτυχιών, των αποτυχιών, των γιορτών και των συγκρούσεων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο μιας ομάδας που σύσσωμη μάχεται για την ελευθερία της σεξουαλικότητας, τα δικαιώματα και την λεσβιακή ταυτότητα, η Adams επιδιώκει να εξερευνήσει τις περίπλοκές στον καθορισμό της δικής της λεσβιακής ταυτότητάς και να παρέχει ένα νέο δημόσιο χώρο ώστε αυτή η κουλτούρα να πάρει μορφή.

Στις συμμετέχουσες περιλαμβάνονται: η Jackie Crozier, Διευθύντρια της Ημέρας Υπερηφάνειας, η Mary Murphy, για πολλά χρόνια Σύμβουλος στο Manchester, η Steph Kaye, ιδιοκτήτρια της Vanilla, η Rosie Lugosi, ακτιβίστρια και κωμική καλλιτέχνιδα, και η Josie Pickering.

Η έκθεση ήταν ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα του Manchseter στην Ημέρα Υπερηφάνειας Fringe, που διήρκησε από τις 20 Αυγούστου έως 4 Σεπτέμβρη 2010, στην Princess Street 52 σε μια ζωντανή εκδήλωση κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββατοκύριακου (28 – 30 Αυγούστου). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Adams φωτογράφησε πάνω από 100 συμμετέχουσες, οι οποίες προσέθεσαν την φωτογραφία και την ιστορία τις στο ευρύτερο πρόγραμμα.

Στο ζωντανό στούντιο στην εκδήλωση της Υπερηφάνειας μέσα στην έκθεση δημιουργήσαμε ένα χώρο όπου η καθεμία κλήθηκε να εξερευνήσει την ιστορία των λεσβιών του Manchester μέσα στην Υπερηφάνεια.

Η εξέταση του "status των φιλοξενουμένων" λεσβιών μέσα στην ανδρο-κεντρική γκέι κοινότητα, λεσβίες και αμφισεξουαλικές που παρευρίσκονται στην Υπερηφάνεια συνέβαλαν ώστε τα πορταίτα και η φωνή τις στο Πρόγραμμα σε ένα ψηλοκρεμαστό φωτογραφικό στούντιο μέσα στην έκθεση φωτογραφίας.

Προς το παρόν αναπτύσουμε καινούργιες φωτογραφίες για το Πρόγραμμα, οι οποίες θα εμφανισθούν στο κοινό την χρονιά 2011.

Μέχρι τότε, αν θέλετε να ακούσετε, στην αγγλική, τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει τα “πορταίτα”, πατήστε http://curatedplace.wordpress.com/category/rachel-adams/the-modern-lesbian/ και εδώ

Την είδηση την βρήκαμε στις 20.8.10 και την μεταφράσαμε από την BBC στην http://news.bbc.co.uk/local/manchester/hi/people_and_places/arts_and_culture/newsid_8931000/8931720.stm