2 Δεκ 2010

Ο Raila Odinga είπε να συλλαμβάνονται οι Lgbtiq στην Κένυα

Οι Lgbtiq ομάδες στην Κένυα ανησυχούν αφότου ο πρόεδρος είπε πως οι λεσβίες πρέπει να συλλαμβάνονται.

Ο Raila Odinga έκανε αυτά τα σχόλια σε ένα συλλαλητήριο την Κυριακή στην παραγκούπολη της Κιμπέρα του Ναϊρόμπι. Είπε πως Lgbtiq που πιάνονται να κάνουν σεξ θα τίθενται υπό κράτηση.

Η μεγαλύτερη Lgbtiq ομάδα, "Lgbtiq Συνασπισμός της Κένυας", ανακοίνωσε ότι είχε λάβει τηλεφωνήματα από τρομαγμένες Lgbtiq και οροθετικές στον Hiv Aids, που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να προφυλακιστούν αν “πιαστούν” να παίρνουν τα φάρμακα τις για τον Hiv Aids.

H ομάδα δήλωσε, στο BBC πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να οδηγήσουν οι Lgbtiq να γίνουν στόχος εκβιασμών.

Χθες, ο εκπρόσωπος κ. Odinga δήλωσε πως τα λόγια του είχαν αποκοπεί από το σύνολο των δηλώσεων του.

Η Associated Press ανέφερε ότι υπάρχει μια κασέτα της ομιλίας του κ. Odinga στην Κένυα στη Kiswahili γλώσσα.

Όπου φέρεται να είπε: "Αν μια γυναίκα, κορίτσι πιάνεται σε σεξουαλική επαφή με μια άλλη ή ένα αγόρι πιάνεται με έναν άλλον ... θα φυλακίζονται”.
"Θέλουμε μια χώρα καθαρή, με ξεκάθαρο τρόπο θεωρώ θα καθαρίσουμε τις ιδιομορφίες ... δεν θέλουμε το λεσβιασμό και το σοδομισμό," πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού, Dennis Onyango, δήλωσε πως πρωθυπουργός προσπάθησε να πει ότι ομάδες που αντιτάχθηκαν στο νέο Σύνταγμα της Κένυας ισχυρίτηκαν πως νομιμοποιούσε το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών, προκειμένου να κάνουν τις ανθρώπους να τον καταψηφίσουν.

"Τότε θα προστεθεί μια τροπολογία νόμου ότι ακόμη και αν το Σύνταγμα επιτρέπει το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών, τα απογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν περισσότερες γυναίκες από ότι άνδρες στην Κένυα και πως άνθρωποι θα προχωρήσουν φυσικά σε γάμο με το αντίθετο φύλο," είπε ο κ. Onyango.

"Το σημαντικότερο σημείο σε σειρά ισχυρισμών για την καταστολή έχασε εντελώς το νόημα".

Ο λεσβιασμός τιμωρείται με 14 χρονιές φυλάκισης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/30/kenyan-gay-groups-concerned-after-prime-minister-says-they-should-be-arrested/