3 Ιαν 2011

Η Chély Wright ηγέτιδα των Lgbtiq δικαιωμάτων

Η Chély Wright γίνεται ηγετική φωνή για τα Lgbtiq δικαιώματα

Θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχθώ ότι μισώ όταν προσωπικότητες εκ-δηλώνονται δημόσια ως μέρος μιας αστραπής των μέσων ενημέρωσης. Και, ναι, η Chély Wright το έκανε έτσι ώστε συνέπεσε η δημόσια εκ-δήλωση του λεσβιασμού με μια αξιομνημόνευτη πράξη.

Αλλά θα ήθελα να δώσω στις λεσβίες διασημότητες το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Είμαι ευγνώμων που οι άνθρωποι έχουν το θάρρος να εκ-δηλωθούν δημόσια, ακόμα και στη 2010. Και πολλές από αυτές τις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές, τρανς ή queer διασκεδάστριες κάνουν όμορφα πράγματα στις εξέδρες, πλατό, πλατφόρμες που τις παρέχονται.

Ευτυχώς, η Chély Wright προχωρά κάνοντας την εαυτή της μια πραγματική φωνή για τις Lgbtiq στον κόσμο, και ιδίως στις αγροτικές και “απαγορευμένες” περιοχές των Ην. Πολιτειών, με τις οποίες έχει δεσμά. Η Wright είναι μία εκπροσώπισα και η ιδρύτρια, μιας οργάνωσης που παρέχει στήριξη και εκπαίδευση σε Lgbtiq, καθώς και στις φίλες και την οικογένεια των Lgbtiq. Η οργάνωση, που πήρε το όνομά της από απομνημονεύματα της τραγουδίστριας, ανακοίνωσε μια υποτροφία για τις ανθρώπους που ελπίζει να επιτύχει.

Η Wright ανακοίνωσε τον αποδέκτη της βράβευσης "Nate Berkus Show", στις 29.12.10. Η πρώτη βράβευση της υποτροφίας θα δοθεί στον Shawn Walsh, αδελφό του Seth Walsh, ο οποίος αυτοκτόνησε το Σεπτέμβριο αφού αντιμετώπισε μακροχρόνιο αντι-Lgbtiq εκφοβισμό στην Καλιφόρνια στο σχολείο και στην περιοχή του. Η μητέρα Walsh ήδη δραστηριοποιείται εκφράζοντας τις απόψεις της σχετικά με τη σοβαρότητα της παρενόχλησης, εκφοβισμού.

Η υποτροφία θα δίνεται σε έως και πέντε πρόσωπα κάθε χρονιά. Αλλά η Chély Wright παρουσίασε επίσης ένα άλλο σχέδιο στις 29.12.10. Ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Φάρος, το οποίο θα παρέχει εκπαίδευση σε Lgbtiq και θα χτίσει ένα Lgbtiq κοινοτικό κέντρο στην πόλη Kansas την επόμενη χρονιά. Η Wright επέλεξε την Πολιτεία Missouri, από την οποία κατάγεται, για το πρώτο κέντρο, λόγω της έλλειψης πόρων για τις Lgbtiq στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Οπότε, ναι, μπορώ να ξεπεράσω το ότι η Chély Wright εκ-δηλώθηκε δημόσια στην περιοδεία του βιβλίου της. Διότι, πραγματικά, κάθε διασημότητα που θέλει να είναι ένα θετικό πρότυπο για τις Lgbtiq έφηβες (και ενήλικες) αξίζει την υποστήριξή μας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 1.1.11 και την μεταφράσαμε από την Change.org γραμμένη από τον Miller Brandon καθώς και την φωτογραφία την Wikimedia Commons http://gayrights.change.org/blog/view/chely_wright_becomes_a_leading_voice_for_lgbt_rights