15 Ιαν 2011

Η Πολιτεία Maryland θα πει ναι στο γάμο των λεσβιών

Η Πολιτεία Maryland φτάνει στην άκρη για το γάμο των λεσβιών

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Maryland λέει ότι θα υπογράψει ένα νομοσχέδιο για το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο είναι προς το παρόν προχωρά μέσα από το κρατικό νομοθετικό σώμα και θεωρείται ότι έχει αρκετή υποστήριξη για να περάσει.

Ο του Δημοκρατικού κόμματος κυβερνήτης Martin O'Malley είναι υπέρ του μέτρου, το οποίο έχει κερδίσει το ενδιαφέρον κατά την τελευταία εβδομάδα.
Σε δήλωσή του, στην ομάδα Ισότητα στη Maryland, δήλωσε: "Αυτή είναι η χρονιά που η Πολιτεία Maryland άπαξ και διά παντός θα περάσει τη νομοθεσία για την προστασία όλων των προσώπων και των οικογενειών τις - από το να απασχολούνται με τον γάμο, είναι καιρός να αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλες τις πολίτισες μας δίκαια".

Η ομάδα προειδοποίησε κατά της νομιμοποίησης του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο είπε πως δεν είναι επαρκές.
Ο διευθυντής της Morgan Meneses-Sheets, δήλωσε: "Το σύμφωνο συμβίωσης δεν λειτουργεί. Σε άλλες πολιτείες, με σύμφωνο συμβίωσης, οι άνθρωποι έχουν αποκλειστεί από το να είναι νε είναι δίπλα στην ετοιμοθάνατη συντρόφισα τις και τις αρνήθηκαν τη δυνατότητα να πούν αντίο στο πρόσωπο που αγαπούν. Αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει όταν είστε νυμφευμένες, διότι όλες γνωρίζουν τι σημαίνει γάμος".

Αν η Maryland επιτρέψει το γάμο των λεσβιών, η νομοθεσία μπορεί να χρειαστεί να τεθεί προς υπεράσπιση το 2012, αν οι αντίπαλες τον τοποθετήσουν ως ερώτηση στην κάλπη.

Τον περασμένο μήνα, μια σφυγμομέτρηση σε 1030 ψηφοφόρους στη Πολιτεία Maryland διαπίστωσε ότι μια μικρή πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αλλαγής.
Δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post διαπίστωσε ότι το 46% υποστήριξε το γάμο των λεσβιών, σε σύγκριση με το 44% που είναι κατά και το 10% που δήλωσε ότι δεν είχε γνώμη.

Το 2007, στο ίδιο ερώτημα σε δημοσκόπηση της εφημερίδας το 44% ήταν υπέρ και το 51% ήταν κατά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.1.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/01/13/maryland-edges-towards-gay-marriage/