16 Φεβ 2011

Στην Κική Δημουλά το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας

Στην Κική Δημουλά το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας

Στην Κική Δημουλά απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας 2010 για το σύνολο του έργου της. Η σημαντική Ελληνίδα ποιήτρια είχε αποσπάσει το 1989 το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή της «Χαίρε ποτέ».

Το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος απέσπασε η Βασιλική Ηλιοπούλου για το έργο της «Σμιθ» («Πόλις»)[...].

Δόθηκαν επίσης τα βραβεία:
[...]
Περιοδικού εξ ημισείας στα περιοδικά «Το Δέντρο» και «Διαβάζω» για τη συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.
[...]
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, από του χρόνου αλλάζει ο τρόπος απονομής των βραβείων: για πρώτη φορά καθορίζεται χρόνος έναρξης των εργασιών των κριτικών επιτροπών (Μάιος), χρόνος στον οποίο ανακοινώνονται βραχείες λίστες (Οκτώβριος) και χρόνος ανακοίνωσης (Νοέμβριος) και απονομής (Δεκέμβριος).

Ακόμα θεσπίστηκαν πέντε νέα λογοτεχνικά βραβεία: Πρωτοεµφανιζόµενης συγγράφισας (έως 35 ετών), εφηβικού/νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου, εικονογραφηµένου παιδικού βιβλίου, μετάφρασης έργου της αρχαίας ελληνικής γραµµατείας στα νέα ελληνικά και ειδικό θεµατικό βραβείο για βιβλίο που προάγει το διάλογο για ευαίσθητο κοινωνικό ζήτηµα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.2.11 από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος στην http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=7&artid=80315