21 Φεβ 2011

Θυμός για τις κακοποιήσεις των ζώων στην Ελλάδα

Ν. ΥΟΡΚΗ: θυμός για τις κακοποιήσεις των ζώων στην Ελλάδα και απειλές για τουριστικό μποϊκοτάζ
«Κρίμα στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού...»

«Καλωσορίσατε στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, πατρίδα των μυθικών Ελληνίδων θεανών, προορισμό χιλιάδων τουριστριών απ' όλο τον κόσμο που αναζητούν την ενέργεια της αρχαίας ιστορίας, ειρήνη, ηρεμία, ήλιο και θάλασσα.

Η σχέση μου με την Ελλάδα ξεκίνησε το 1973. Τότε ερωτεύτηκα τρελά την ομορφιά της και τις φιλόξενες ανθρώπους. Πριν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πραγματοποίησα τέσσερα ταξίδια στην Ελλάδα για να κάνω εκστρατεία για την προστασία των ζώων και συναντήθηκα με πολλές ισχυρές Ελληνίδες αξιωματούχους. Κυριολεκτικά τις "έδωσα στο πιάτο" ένα πρωτόκολλο για την επίλυση του προβλήματος των εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων στη χώρα.

Με μαγικό τρόπο η Ελλάδα κρύβει μια ντροπιαστική και αισχρή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που φωτίστηκε όμως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής. Η μαζική δολοφονία χιλιάδων αδέσποτων, κακοποιημένων και ξεχασμένων ζώων, ώστε να "καθαριστούν" οι χώροι διεξαγωγής των αθλημάτων και να είναι έτοιμοι για την "εισβολή" των τουριστριών, που θα έρχονταν για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο πρόσφατος "καθαρισμός" του Ζαππείου, από κάθε ζωντανό πλάσμα, καταδεικνύει μια ανάπηρη κοινωνία, μια κοινωνία κενή, χωρίς ανθρωπιά και συναισθήματα. Προφανώς και δεν είναι όλες οι Ελληνίδες πολίτισες σκληρές και άκαρδες. Υπάρχουν και οι Ελληνίδες, τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό, που αφιερώνουν τη ζωή τις για να καλυτερεύσουν την πραγματική κόλαση στην οποία είναι αναγκασμένα να ζουν τα κατοικίδια, τα ζώα στα αγροκτήματα και αυτά που είναι αιχμάλωτα. Οι κρατικές και τοπικές αξιωματούχοι και οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας κλείνουν τα μάτια στους νόμους που παραβιάζονται. Οι κεραίες της ανθρωπιάς τις είτε δεν λειτουργούν είτε απλώς και μόνο δεν υπάρχουν. Ο ελληνικός νόμος για την προστασία των ζώων όχι μόνο αγνοείται, αλλά γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τις κυβερνητικές αξιωματούχους, την αστυνομία και τις ίδιες τις πολίτισες.

Τα δημοτικά κυνοκομεία ανήκουν στην εποχή του Νεάντερταλ και μοιάζουν με τα "Αουσβιτς των ζώων" της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Τα σφαγεία είναι όνειδος, όπως και οι ζωολογικοί κήποι και τα ανατριχιαστικά καταστήματα πώλησης κατοικιδίων που βρίσκονται μπροστά στα μάτια του Δήμου Αθηναίων και του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Οι Ελληνίδες κτηνιάτρισες είναι, όπως υποστηρίζεται, άπληστες και δεν επιτρέπουν σε εθελόντριες κτηνιάτρισες από άλλες χώρες να μπουν στη χώρα για να εργαστούν σε προγράμματα δωρεάν ψεκασμών και στειρώσεων. Γιατί οι ψεκασμοί και οι στειρώσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων θεωρούνται έγκλημα. Οι φόλες είναι δηλαδή ηθικά ανώτερες;

Ζώα άρρωστα, που υποφέρουν, μπαίνουν στην Ελλάδα από τις γειτονικές χώρες και η είσοδός τους επιτρέπεται για εμπόριο στις ελληνικές πόλεις, λες και η Ελλάδα δεν έχει αρκετά εγκαταλειμμένα ζώα που πεινάνε. Πωλούνται σε Ελληνίδες που τα εμπορεύονται και εκμεταλλεύονται αυτά τα ευάλωτα πλάσματα.

Ορισμένες Ελληνίδες πολίτισες καταδικάζουν τις σωτήρες των ζώων που τα στέλνουν σε οικογένειες οι οποίες τα θέλουν και τα αγαπάνε στην Ευρώπη. Χρησιμοποιούν κάθε γνωστό τρόπο για να εμποδίσουν την αποστολή των ζώων σε ευγενικές οικογένειες και φτάνουν μέχρι και του σημείου να μηνύουν τις σωτήρες των ζώων. Μια ηλικιωμένη Αθηναία, που είναι επικεφαλής αυτών των πολιτισών, μου είπε χαρακτηριστικά: "Τα ζώα της Ελλάδας πρέπει να πεθάνουν στην Ελλάδα". Αυτές οι πολίτισες κατασκευάζουν γελοίες κατηγορίες για τις σωτήρες των ζώων, υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι που επιδίδονται σε "τράφικινγκ σκύλων" και κερδοσκοπούν. Οι κατηγορίες τις ότι ζώα στέλνονται σε ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν έχουν καμία υπόσταση. Η παράνοια και οι διαστρεβλώσεις αυτών των αυτόκλητων ομάδων προστασίας, με επικεφαλής μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί, εξαπλώνονται.

Πραγματικά φαίνεται ότι η άνθρωπος έχει πέσει σε νέα βάθη στην Ελλάδα. Τι έγκλημα για ένα έθνος, που παρείχε στον κόσμο όλα τα εργαλεία για την εξέλιξη, να κάνει βήματα προς τα πίσω.

Ναι, το ξέρω ότι υπάρχει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι πολίτισες δεν περνούν καλά. Όλος ο κόσμος είναι σε αναταραχή. Όμως ποια ευθύνεται για το λάθος; Και επιπλέον δεν είναι αυτό το θέμα της συζήτησης.

Το κύριο θέμα είναι η απόλυτη αποτυχία των ελληνικών αρχών και της ελληνικής πολιτείας να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν αυτό το αξιόμεμπτο θέμα. Η κατηγορηματική τις άρνηση και απαξίωση να αντιμετωπίσουν τον κακοήθη όγκο που αναπτύσσεται στην εικόνα της Ελλάδας, δεν είναι μόνο περίεργη αλλά και απαράδεκτη.

Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη μία προσβολή στη βάση της Ελλάδας, ώστε να κινητοποιηθούν οι επικεφαλής. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή αυτών που είναι δεσμευμένες, ηθικά και επισήμως, να δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα για τις κατοίκους και τα ζώα, από το να προχωρήσουμε σε μποϊκοτάζ στον τουρισμό. Ήδη ο σχεδιασμός για το μποϊκοτάζ έχει ξεκινήσει».


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.2.11 από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία γραμμένη από την Marijo Gillis στην http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21%2F02%2F2011&id=253523