8 Φεβ 2011

Οι λεσβίες Brenda Mueller και Deborah Pry δεν μπορούν να χωρίσουν

Σε ένα ζευγάρι λεσβιών στην Νεμπράσκα των Ην. Πολιτειών απαγορεύθηκε να πάρουν διαζύγιο από ένα δικαστήριο.

Στη Brenda Mueller και στη Deborah Pry είπαν ότι καθώς η Νεμπράσκα δεν αναγνωρίζει τους γάμους των λεσβιακών ζευγαριών, έτσι δεν αναγνωρίζει το διαζύγιο των λεσβιακών ζευγαριών.

Το ζευγάρι νυμφεύθηκε στο Βερμόντ το 2003. Η Πολιτεία επιτρέπει πλέον το γάμο για τα λεσβιακά ζευγάρια.

Ζήτησαν διαζύγιο στο δικαστήριο της Otoe, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά Επαρχιακός Δικαστής Randall Rehmeier είπε πως συνταγματική απαγόρευση της Νεμπράσκα στο γάμο των λεσβιακών ζευγαριών σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να επιτρέψει το διαζύγιό τις.

Ο Ken Upton Jr, δικηγόρος ΜΚΟ Lambda Legal, είπε στην NECN: "Το πρώτο πράγμα που λέμε στα λεσβιακά ζευγάρια που ζουν σε κατάσταση μη αναγνώρισης: Σκεφτείτε πολύ και σκληρά πριν νυμφευθείτε και επιστρέψετε στη Πολιτεία σας.

"Όχι μόνο θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη πρόσβασης στο διαζύγιο, θα στερούνται των εγγυήσεων που οι νόμοι της Πολιτείας για το γάμο που παρέχονται σε ετερό παντρεμένα ζευγάρια".

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα εφετείο στο Τέξας έκρινε ότι τα λεσβιακά ζευγάρια που νυμφεύθηκαν σε άλλες Πολιτείες δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο.

Η υπόθεση αφορούσε ένα λεσβιακό ζευγάρι που νυμφεύθηκε στη Μασαχουσέτη το 2007 και στη συνέχεια επέστρεψε στο Ντάλας.

Το Τέξας δεν αναγνωρίζει το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών και έχει συνταγματική τροποποίηση που ρητά απαγορεύει αυτή την πρακτική.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.2.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/02/08/nebraska-lesbians-not-allowed-to-divorce/