2 Φεβ 2011

Ο Gerd Leers θα επανεξετάσει την επανένωση λεσβιακών οικογενειών

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας θα εξετάσει την οικογενειακή επανένωση για τις λεσβίες

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Gerd Leers λέει ότι πρόκειται να εξετάσει την οικογενειακή επανένωση και για τις λεσβίες μετά από συνάντηση με Lgbtiq οργανώσεις.

Η συμφωνία συνασπισμού και η συμφωνία στήριξης από το
αντι-μεταναστευτικό κόμμα Ελευθερίας αναφέρει ότι ζευγάρια μπορούν να επανενωθούν, εφόσον έχουν συνάψει γάμο, αλλά στις περισσότερες χώρες, είναι αδύνατο για τις Lgbtiq να συνάψουν γάμο. Ως αποτέλεσμα οι συντρόφισές τις δεν έχουν το δικαίωμα να έρθουν στην Ολλανδία Κάτω Χώρες.

Ο Υπουργός Leers λέει πως θα εξετάσει τις εξαιρέσεις σε αυτή την πολιτική. Ο βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος Gerard Schouw θέλει αυτή η διάταξη εξαλειφθεί. Λέει ότι η πολιτική του Κόμματος της Ελευθερίας για περιορισμό της μετανάστευσης έχει δώσει προτεραιότητα στα δικαιώματα των λεσβιών.

Ο υπουργός υποσχέθηκε μια έρευνα σχετικά με την κακοποίηση των λεσβιών στα κέντρα ασύλου. Υποσχέθηκε επίσης να εξετάσει τη δίωξη των λεσβιών στην Ουγκάντα όσον αφορά τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου στην Ολλανδία.

Οι lgbtiq ΜΚΟ είναι μάλλον θετικές ως προς τις υποσχέσεις του υπουργού, αλλά λένε ότι θα παρακολουθήσουν τις ενέργειές του με κριτικό πνεύμα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.1.11 και την μεταφράσαμε από την Radio Netherlands Worldwide στην http://www.rnw.nl/english/bulletin/immigration-minister-look-family-reunion-homosexuals