22 Φεβ 2011

Η Google Instant θεωρεί πως οι λεσβίες είναι πορνογραφία

Είναι οι λεσβίες μόνο πορνό; η Google Instant θεωρεί πως έτσι είναι

Το Google Instant-Άμεση είναι νεώτερη προσθήκη της Google, αλλάζει την αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Η «Άμεση» αναζήτηση, ξεκινά με την πρόβλεψη αποτελεσμάτων που αρχίζουν τη στιγμή που μια χρήστρια ξεκινά την πληκτρολόγηση αναζήτησή τους. Καθώς μια χρήστρια ξεκινά πληκτρολογώντας μια λέξη, η αρχική σελίδα της Google αμέσως θα προχωρήσει σε μια σελίδα αποτελεσμάτων, η οποία ενημερώνεται με κάθε γράμμα που είναι δακτυλογραφημένο. Αυτές οι νέες δυνατότητες αναζήτησης θα περιορίσουν το χρόνο αναζητήσεων της Google.

Αλλά με ποιο κόστος; Στην Google Instant δεν έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα που καθιστούν το εργαλείο αναζήτησης σε εργαλείο διακρίσεων. Σύμφωνα με την Google, "η αυτόματη συμπλήρωση αποκλείει ορισμένες λέξεις-όρους που σχετίζονται με λέξεις-όρους πορνογραφίας, βίας και μίσους". Αποδεικνύεται, πως η αυτόματη πλήρωση - autocomplete αποκλείει άδικα τη λέξη λεσβίες και αμφισεξουαλικές.

Λέξεις όπως dyke, queer, γκέι, παρενδυσία και τρανς περιλαμβάνονται ως αποδεκτές λέξεις αναζήτησης. Λέξεις που σχετίζονται με την πορνογραφία, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων πορνό και γαμήσι εξαιρούνται επίσης. Αλλά γιατί οι λέξεις λεσβίες και αμφισεξουαλικές έχουν αποκλεισθεί;

Οι λέξεις λεσβίες και αμφισεξουαλικές δεν είναι πορνογραφία, βία, ή μίσος. Φαίνεται να κάνει διακρίσεις η Google με το να τοποθετεί τις λεσβίες και αμφισεξουαλικές στη κατηγορία πορνό. Είναι ισχύουσες-έγκυρες ταυτότητες, και θα πρέπει να γίνουν δεκτές από την Google, ως κατάλληλες και επιτρεπτές λέξεις-όροι αναζήτησης.

Αυτή η εκπληκτικά διαφορετική μεταχείριση των λέξεων λεσβίες και αμφισεξουαλικές, σε σύγκριση με τις λέξεις γκέι και ομοφυλόφιλοι, αντανακλούν τις κοινωνικές απόψεις σχετικά με τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές. Πολλές-οι βλέπουν τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές ως αντικείμενα της πορνογραφίας, αγνοώντας τη νόμιμη σεξουαλική ταυτότητα των γυναικών αυτών. Οι εξαιρέσεις της Google Instant στην αυτόματη πλήρωση-autocomplete δεν θα πρέπει να βασίζονται σε αυτές τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Συμφωνούμε πως, μπορούμε ακόμα να αναζητήσουμε τις λέξεις-όρους λεσβίες και αμφισεξοαυλικές χρησιμοποιώντας τη συνήθη αναζήτηση της Google. Αλλά είναι ακόμα περίεργο, για να μην πω προσβλητικό, ότι οι λέξεις λεσβίες και αμφισεξουαλικές κατατάχθηκαν στην ίδια κατηγορία με την πορνογραφία, τη βία, και το λόγο μίσους.


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.9.10 και την μεταφράσαμε από την Change.org γραμμένη από την Jordan Rubenstein στην http://news.change.org/stories/are-lesbians-only-for-porn-google-instant-thinks-so