19 Φεβ 2011

Ευαισθητοποίηση για την Lbtiq ενδοοικογενειακή βία

ΜΚΟ δημιούργησε κορδέλες με τα χρώματα της Ίριδας για την ευαισθητοποίηση στην ενδοοικογενειακή βία

Η Lgbtiq ΜΚΟ Broken Rainbow προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας με την εφαρμογή για πρώτη φορά τα χρώματα της Ίριδας στην συνήθως λευκή κορδέλα της εκστρατείας.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τη Εκστρατεία Λευκής Κορδέλας, θα διαρκέσει όλο το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την διοργανώτρια επιτροπή Μήνας Lgbtiq Ιστορίας.

Η Broken Rainbow UK είναι η μόνη Lgbtiq Εθνική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στο είδος της και προσφέρει υποστήριξη σε κοινότητες και οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Εκστρατεία Λευκή Κορδέλα είναι κλάδος στην Αγγλία της διεθνούς εκστρατείας που εργάζεται για τον περιορισμό της βίας κατά των λεσβιών, αμφισεξουαλικών τρανς και ετερό γυναικών.

"Δεδομένου ότι 1 στις 4 Lbtiq βιώνει και την ενδοοικογενειακή βία θα πρέπει να συνεργαστούμε για την ευαισθητοποίηση του τεράστιου αυτού εγκλήματος. Η Κορδέλα με τα χρώματα της Ίριδας είναι για την ευαισθητοποίηση, ένα μήνυμά ακριβώς για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και σώζει ζωές. Οι ζωές των Lbtiq καταστρέφονται ή έχουν χαθεί, εξαιτίας της βίας από πρώην ή νυν συντρόφισες, καθώς και από τα μέλη της οικογένειας τις”, λέει η Rita Hirani, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ερευνών BR CEO.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και να δώσει το μήνυμα ότι η Lbtiq, ενδοοικογενειακή βία είναι εξίσου απαράδεκτη με τη βία λόγω φύλου».


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.2.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7999