27 Φεβ 2011

ΜΚΟ Lgbtiq αστέγων

Η ΜΚΟ ΑΚΤ για άστεγες έκανε μια τελετή απονομής βραβείων των βασικών υποστηρικτριών της

Η ΜΚΟ Albert Kennedy Trust-ΑΚΤ προέβη σε τελετή απονομής των βραβείων στο Λονδίνο, χθες το βράδυ.
Που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Credit Suisse, η οποία είναι χρηματοδότρια της ΜΚΟ, συγκέντρωσε πάνω από 100 μέλη της Lgbtiq κοινότητας.

Νέες χρήστριες των υπηρεσιών της ΜΚΟ, εθελόντριες και επαγγελματίες συνεργάτιδες αναγνώρισαν τη συνεισφορά της ΜΚΟ, η οποία βοηθά χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρονιά.

Ο Tim Sigsworth, διευθυντής της ΜΚΟ AKT εξήγησε ότι η ανάγκη για τη ΜΚΟ παραμένει τόσο μεγάλη όσο ποτέ. "Όταν εξηγώ τι κάνω για τη διαβίωση των αστέγων, συχνά μου λένε, "Σίγουρα οι γονείς δεν απορρίπτουν τα παιδιά τις επειδή είναι λεσβίες, σήμερα πια” "Δυστυχώς όμως, το κάνουν. Με πολλούς τρόπους, τα πράγματα είναι χειρότερα, τώρα οι νέες θεωρούν πως θα είναι εντάξει να το πουν στις γονείς τις - έτσι συχνά εκ-δηλώνονται δημόσια σε μικρότερη ηλικία.

"Επειδή οι λεσβοφοβικές προκαταλήψεις είναι ακόμη τόσο διαδεδομένες στην κοινωνία, πολλές από αυτές τις νέες αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα, όταν, αντί στήριξης, υποφέρουν από εχθρότητα, κακοποίηση και εκφοβισμό από την οικογένεια και τις συνομήλικές τις. Πέρυσι 1400 νέες ήρθαν σε επαφή με την AKT για βοήθεια”, και πρόσθεσε.

"Και ξέρουμε ότι αν περάσουν τρεις μήνες στους δρόμους, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν στο δρόμο για όλη τις τη ζωή".


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.2.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8035