3 Μαρ 2011

Ασφαλιστική εταιρεία δεν αποζημειώνει λεσβιακό ζευγάρι

Ασφαλιστική εταιρεία αγνοεί λεσβιακό ζευγάρι που κάηκε το σπίτι τις από εικαζόμενο εμπρησμό

Φανταστείτε να ταξιδεύετε μακριά για μια ωραία απόδραση να γιορτάσετε την επέτειό σας, και μόλις επιστρέψετε στην πατρίδα να διαπιστώσετε ότι το σπίτι των ονείρων σας κάηκε από μία εμπρήστρια, και πως η λέξη «ανώμαλες» είναι γραμμένη με σπρέι στο διπλανό γκαράζ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που η Carol Ann και η Laura Stutte αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετούς μήνες, όταν επέστρεψαν στο σπίτι τις στην Tennessee διαπιστώνοντας ότι είχε καεί και είχε βαφτεί με αντιλεσβιακά γκράφιτι η αριστερή πλευρά του παρακείμενου γκαράζ.

Σχεδόν έξι μήνες πέρασαν, και κανείς δεν έχει συλληφθεί για το έγκλημα. Εξάλλου, το FBI δεν θέλει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το κατά πόσο ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους. Και πάνω από όλα, η ασφαλιστική εταιρεία της Stutte, Η Εθνική Ιδιοκτησία και Ατυχήματα Ην. Πολιτειών (ANPC), δεν έχει επεξεργαστεί το αίτημα του ζεύγους για το σπίτι τις, παρά το γεγονός ότι η πολιτική κάλυψης
ANPC εγγυάται στην Stutte τα έξοδα διαμονής για διάστημα έως 24 μηνών μετά από μια καταστροφή όπως το να έχει καεί το σπίτι σου ολοσχερώς από εμπρησμό.

Η ιστοσελίδα Metro Pulse έχει παρουσιάσει σε βάθος την κατάσταση της Stutte. Ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης έχει εστιάσει στην ανησυχητική έλλειψη της ANPC στο καθήκον της να βοηθήσει τις πελάτισές της να σταθούν στα πόδια τις και πάλι μετά από μια τέτοια καταστροφή. Πράγματι, η Metro Pulse μάλιστα έφθασε έξω από το γραφείο της ερευνήτριας της ANPC σχετικά με την υπόθεση της Stutte, Stacy Jennings, αλλά η ίδια παρέλειψε να καλέσει την δημοσιογραφική ιστοσελίδα ξανά. Αυτές οι παρατηρήσεις μαζί με τις παρατηρήσεις από την δικηγορίνα της Stutte, Margaret Held, η οποία λέει ότι το νομικό τμήμα της ANPC δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της ποτέ ως τώρα.

Πυρπολήθηλε το σπίτι της πελάτισάς της από ένα μια αντι-λεσβιακό εμπρησμό, και η εταιρεία μετά το πέρας πέντε μηνών (και παραπάνω) δεν έχει πληρώσει οποιοδήποτε είδος αποζημείωσης. Ντροπή.

Το ζευγάρι έχει καταθέσει επίσης μήνυση που απευθύνεται στο πρόσωπο το οποίο θεωρούν ότι έκαψε το σπίτι τις - την πρώην γειτόνισά τις, Janice Millsaps. Στην καταγγελία, κατατέθηκε έγγραφο της Stuttes με ιστορικό λεσβοφοβικών χλευασμών, γελοιοποιήσεων, σαρκασμών και απειλών από την Millsaps που είναι αρκετά ανησυχητικές. Λένε ότι ένα μήνα πριν
πυρποληθεί το σπίτι τις, η Millsaps ήρθε σ 'αυτές και είπε: "Ξέρεις τι είναι καλύτερο από ένα νεκρή ανώμαλη; Δύο νεκρές παλιολεσβίες".

Η κατάσταση χειροτέρεψε. Η Stuttes ισχυρίζονται πως η Millsaps απείλησε επίσης να δηλητηριάσει τα σκυλιά τις (και η μία τις σκύλα είχε πεθάνει τελικά από αυτό που φαινόταν να είναι μια φόλα), όπου η Millsaps καυχήθηκε για αυτό πάνω από το πτώμα στους γύρω λόφους κοντά στο σπίτι τις, και ότι μετά την πυρκαγιά, η Millsaps χλεύαζε το ζευγάρι υπογραμμίζοντας τον εμπρησμό του σπιτιού και γελώντας.

Είναι προφανές ότι το δικαστήριο θα καθορίσει αν η Millsaps είναι ένοχη ή όχι (είτε η αστυνομία θα κάνει τελικά μια σύλληψή για την υπόθεση). Όμως, δεδομένου των όσων βίωσε η Stuttes, είναι ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι η ασφαλιστική εταιρεία τις είναι τόσο αδιάφορη. Πράγματι, το ζευγάρι αναγκάστηκε να πληρώσει από την τσέπη τις όχι μόνο την αποπληρωπληρωμή του σπίτι τις, αλλά και 900 δολάρια ενοίκιο ανά μήνα για το διαμέρισμα όπου ζουν σήμερα, επίσης,
το ζευγάρι παρέμεινε σε ένα προσωρινό χώρο αμέσως μετά τον εμπρησμό, μετά από πίεση της ANPC, το ζευγάρι έπρεπε μέσα σε μία εβδομάδα να βρει εναλλακτικό κατάλυμα.

Αυτό είναι κακή εξυπηρέτηση πελατισών. Και αυτό αξίζει να το μάθει ο κόσμος, γνωστοποιόντας ότι αυτό δεν είναι τρόπος για καμία εταιρεία, πόσο μάλλον μια ασφαλιστική εταιρεία, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Υποστηρίξτε την Stuttes συνυπογράφοντας το κείμενο αυτό για την ANPC εδώ, απαιτώντας από την εταιρεία να καταβάλει στη Stuttes τα νόμιμα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.2.11 και την μεταφράσαμε από την Change.org στην http://news.change.org/stories/insurance-company-ignores-lesbian-couple-who-had-home-burned-down-in-alleged-arson