3 Μαρ 2011

Δελτίου τύπου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ

"Λεσβίες για την Ισότητα - Lesb.Equal."

Μη Κυβερνητική Οργάνωση
για τη διεκδίκηση και την προώθηση
των δικαιωμάτων των λεσβιών στην κοινωνία

Αθήνα 3 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Η Εκκλησία ξανακτυπά

Για πολλοστή φορά η Εκκλησία επιτίθεται στην κοινότητα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς. Σε κάθε ευκαιρία, Μητροπολίτες όπως ο Σεραφείμ Πειραιώς, ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων και ο Άνθιμος Θεσ/νίκης, επιδίδονται σε προπαγάνδα μίσους,

Αυτή την φορά με αφορμή το προς διαβούλευση νομοσχέδιο "Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας", ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επαναλαμβάνει την μισαλοδοξία του με λόγο που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή και βίας.

Η δυστροπία, η μνησικακία, το μίσος που έχει κατά του Lgbtiq πληθυσμού ο Μητροπολίτης, ως δημόσιος λειτουργός, δεν του επιτρέπει να επικαλείται την ελευθερία της έκφρασης, καθώς αυτή πρέπει να είναι ελεύθερη αλλά όχι ανεξέλεγκτη.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Αθρώπινα Δικαιώματα έχει ήδη διευκρινήσει σε δικαστική της απόφαση πως ο "ρατσισμός δεν αποτελεί γνώμη, αλλά μια επίθεση, και πως κάθε φορά που ο ρατσισμός επετράπη να εκφραστεί δημοσίως, η δημόσια τάξη απειλήθηκε άμεσα και σοβαρά”.
Η ανεκτικότητα και ο σεβασμός της ίσης αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπινων όντων αποτελούν τη βάση της δημοκρατίας, κατά συνέπεια σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να τιμωρείται αν όχι και να εμποδίζεται κάθε μορφή έκφρασης που διαδίδει, προκαλεί, προωθεί ή δικαιολογεί το μίσος βασισμένο στη μισαλλοδοξία.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δεν είναι επιστήμονας σε θέματα σεξουαλικότητας και ως δημόσιο λειτουργό τον καλούμε να λογοδοτήσει δημόσια για την φρενίτιδα της λεσβοφοβικής και επανειλημένα ρατσιστικής του συμπεριφοράς.

Για τη ΜΚΟ "Λεσβίες για την Ισότητα-Lesb.Equal."
Ευαγγελία Βλάμη


Αναδημοσίευση του Δελ. Τύπου από την Zougla.gr εδώ και από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία εδώ