26 Μαρ 2011

Ιερέας “εξεράγει” στην κηδεία μιας λεσβίας

Ιερέας “εξεράγει” κατά την κηδεία μια λεσβίας (Πολωνία)

Μια παρέα λεσβιών σοκαρίστηκαν όταν έφτασαν στην κηδεία μιας φίλης τις, για να μάθουν από τον ιερέα ότι θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής τις.

Σύμφωνα με την Tokfm, ενώ απέδιδαν τα σέβη τις στη στενή τις φίλη Daria Chmielewska στη Βαρσοβία, οι λεσβίες ξαφνικά έγιναν στόχος του ιερέα ο οποίος το θεωρήσε ως ευκαιρία προσωπικής βεντέτας. "Θέλαμε να προσευχηθούμε και να πούμε το αντίο μας", λέει η Monika Czaplicka, η οποία παρευρέθηκε στην λειτουργία.

"Κατά το κήρυγμα μάς είπαν ότι δεν είχαμε έρθει για να προσευχηθούμε για την Daria, αλλά για να μεταστραφούμε. Μας είπαν ότι ο Χριστός μάς κάλεσε εκεί για να μας βοηθήσει, να μας μεταστρέψει από τη αμαρτωλή ζωή μας. "Σοκαρισμένες από την αναίσθητη συμπεριφορά, συνέταξαν μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία σχεδιάζουν να στείλουν στις επικεφαλής της εκκλησίας.

“Η θεία λειτουργία, η οποία να είναι μια έκφραση σεβασμού, μνήμης και αποχαιρετισμού, έγινε δικαιολογία για μια ανοιχτή επίθεση. Η σιωπηλή μας διαμαρτυρία κατά την θεία λειτουργία ήταν ο τρόπος μας να δείξουμε την αντίθεσή μας στην εκκλησία, η οποία αντί της προσφοράς της ειλικρίνειας και της αγάπης, προσφέρει κεραυνό, την αποβολή και την τακτική τρομοκράτησης από άμβωνος”, διαβάζουμε στην επιστολή. Η οποία συνεχίζει, “Πολλές από εμάς πιστεύουν ότι η εκκλησία δεν έχει τίποτα να προσφέρει στις λεσβίες και πολλές παρούσες, συμπεριλαμβανομένων και των ετερό, έχουν χάσει κάθε σεβασμό. Αξιώνουμε μια συγγνώμη γι 'αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά. "Σύμφωνα με τον Kazimierz Szalata του Πανεπιστημίου Καρδινάλιος Stefan Wyszynski, η εκκλησία είναι ανοικτή στον σεξουαλικό προσανατολισμό. "Δεν τον καταδικάζει, αλλά μπορεί να επιπλήξει όσες ασκούν την λεσβιακή πρακτική. Υπάρχει μια θέση για όσες έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, αλλά η μόνη διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι η αποχή".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.3.11 και την μεταφράσαμε από την The New Poland Express στην http://www.newpolandexpress.pl/polish_news_story-2945-priest_blasts_dead_lesbian.php