31 Μαρ 2011

Αναίρεση χρηματοδότησης σε εκκλησιαστικές οργανώσεις

Η Υπουργίνα Δικαιοσύνης υπέγραψε αναίρεση χρηματοδοτήσεων προς τις εκκλησιαστικές οργανώσεις που διοργάνωσαν μια αντι-Lbtiq εκστρατεία

Τη διαδικτυακή προσφυγή που απευθύνεται στο συμβούλιο Λουθηριανής Εκκλησίας
η Υπουργίνα Δικαιοσύνης Tuija Brax (Πράσινη) έχει υπογράψει μια διαδυκτιακή προσφυγή ζητώντας από το Συμβούλιο της φινλανδικής Ευαγγελικής Λουθηριανής Εκκλησίας να σταματήσει τη χρηματοδότηση οργανώσεων της εκκλησίας που λαμβάνουν αρνητική θέση προς τη χειροτονία των γυναικών και τα Lbtiq δικαιώματα.

Η ανοικτή επιστολή αναίρεσης ξεκίνησε στην συνάθροιση της Kallio του Ελσίνκι το βράδυ της Δευτέρας.

Οι υπογράφουσες διαπιστώνουν ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι το συμβούλιο της Εκκλησίας εγκρίνει τη συλλογή χρημάτων, και παρέχει οικονομική στήριξη στις οργανώσεις που προκαλούν "διχόνοια και άσχημα συναισθήματα με τις αποκλίνουσες απόψεις τις” σε θέματα όπως οι γυναίκες κληρικές, οι Lgbtiq, οι διαζευγμένες-οι, και αυτές που ζουν μόνες.

Οι εν λόγω οργανώσεις είναι πίσω από την εκστρατεία ala alistu ("Μην Υποκύπτετε"), η εκστρατεία καλεί τις Lgbtiq να χρησιμοποιούν την πίστη και να ζουν ως ετερό.

Μέχρι την Τρίτη 29 Μάρτη τη διαδικτυακή προσφυγή είχαν υπογράψει περισσότερες από 200 άνθρωποι.

Η Tuija Brax υπέγραψε την έκκληση, και ως πρώην μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Λουθηρανικής Εκκλησίας, και ως πρώην αναπληρώτρια προεδρίνα της επιτροπής της Εκκλησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις υπογράφουσες περιλαμβάνονται άλλες πολιτικίνες και υποψήφιες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συσταθεί από το συμβούλιο της Εκκλησίας, οι εισπράξεις της Λουθηριανής εκκλησίας αυτή την Κυριακή είναι να δωθούν στη φινλανδική Λουθηριανή Αποστολή (FLM), μία από τις οργανώσεις που είναι πίσω από την εκστρατεία “Μην υποκύπτετε”, στις 17 Απριλίου, αλλά τα χρήματα πρόκειται να τα επωφεληθεί η οργάνωση Φιλανδικό Ιστουντούτο της Βίβλου.

Εν τω μεταξύ, έχει υποβληθεί νομική προσφυγή στην Καθεδρική Εκκλησία του Helsinki για τις δραστηριότητες των έξι κληρικών που εργάζονται στις οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από την εκστρατεία.

Στην νομική προσφυγή του, ο φοιτητής Jaakko Weuro θεωρεί πως η εκστρατεία ασκεί «σοβαρή πίεση στα παιδιά και τις νέες φορώντας τις το Λουθηριανό κολάρο των κληρικών».

Η εκστρατεία ξεκίνησε από το περιοδικό Nuotta για την νεολαία, το οποίο εκδίδεται από μια σειρά συντηρητικών Λουθηριανών νεανικών οργανώσεων.


Την είδηση την βρήκαμε στις30.3.11 και την μεταφράσαμε από την Helsingin Sanomat στην http://www.hs.fi/english/article/Minister+of+Justice+signs+appeal+to+defund+organisers+of+anti-gay+campaign/1135265031429