5 Μαρ 2011

Υπερ του γάμου των λεσβιών η κοινή γνώμη στις Ην. Πολιτείες

Υποστήριξη για το λεσβιακό γάμο, "ισομερώς δαινεμημένη" είναι τώρα η κοινή γνώμη στις Ην. Πολιτείες

Η υποστήριξη για το λεσβιακό γάμο βρίσκεται σε άνοδο, με την κοινή γνώμη τώρα να είναι "ισομερώς" μοιρασμένη, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Pew Research Center.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 45% της κοινωνίας σήμερα είναι υπέρ του λεσβιακού γάμου, ενώ το 46% είναι κατά.
Πέρυσι, η Pew διαπίστωσε ότι λιγότερο από το μισό της κοινής γνώμης ήταν αντίθετη στο γάμο των λεσβιών, για πρώτη φορά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανοχή προς τις λεσβίες αυξάνεται.
Αυτό είναι μια τεράστια βελτίωση από το 1996, όταν το 65% της κοινής γνώμης ήταν κατά του γάμου των λεσβιών.

Τα εύρηματα αποκαλύπτουν, επίσης, τη διαφορά υποστήριξης του Δημοκρατικού κόμματος, εκ των οποίων 57% είναι υπέρ, και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπου μόνο το 23% είναι υποστηρικτικές.
Η υποστήριξη για το γάμο των λεσβιών είναι υψηλότερη στα βορειοανατολικά και δυτικά, όπου είναι 59% και 56%, αντίστοιχα, και οι προσπάθειες να νομιμοποιηθεί ο γάμος των λεσβιών στις περισσότερες από αυτές τις περιφέρειες είτε έχουν επιτύχει ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Η υποστήριξη στο νότο και μεσοδυτικά είναι πιο αδύναμη, στο 34% και 40%, αντίστοιχα.

Μια δημοσκόπηση της Populus για την Times τον Ιούνιο του 2009 διαπίστωσε ότι το 61% της αγγλικής κοινωνίας θεωρεί ότι "τα λεσβιακά ζευγάρια θα πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα να νυμφευθούν, όχι να έχουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης". Μόνο το 33% διαφώνησε. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από την εκστρατεία "Ίση Αγάπη", η οποία στοχεύει στην ισότητα του γάμου ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσαντολισμού ή φύλου.

Η Pew διαπίστωσε επίσης ότι η υποστήριξη για τη νομομοποίηση της άμβλωσης είναι υψηλότερη από τη προηγούμενη χρονιά και το 2009 διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα της κοινωνίας θεωρούσε πως οι λεσβίες είναι η ομάδα που δέχεται τις περισσότερες διακρίσεις, ακολουθούν οι μουσουλμάνες και οι ισπανόφωνες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.3.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/03/04/support-for-gay-marriage-now-evenly-divided-in-the-us/